Espuma van mojito

door | nov 12, 2013 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Espuma van mojito

Weet je wat ik het leukste vind aan Kerst? Da’s de periode die eraan voorafgaat: snuisteren in kookmagazines en -boeken, menu’s samenstellen, gerechten schrappen, aanvullen met nieuwe ideeën, uitproberen, voorproeven,… De koude novemberdagen zijn daarvoor ideaal.

Wat er in mijn menu zeker niet mag ontbreken, is een espuma. Ik weet dat het tijdperk van El Bulli-achtige schuimpjes voorbij is, maar toch blijf ik fan van de sifon. Als ik gasten ontvang, dan maak ik graag indruk en met een espuma lukt dat altijd.

Geluk zit soms in een klein glaasje.

 

Nodig voor 8 à 10 glaasjes

150 g eiwit
130 g limoensap
70 g griessuiker
70 g witte rum (ik had er geen meer en gebruikte Braziliaanse Cachaça, vergelijkbaar met witte rum)
70 g water
30 g Proespuma van Sosa (dit zorgt ervoor dat de espuma niet meteen inzakt, kan weggelaten worden, maar dan wel meteen serveren en oplepelen!)
Enkele muntblaadjes

Bereiding

In de Thermomix:
Weeg de suiker met het water af in de mengbeker van de Thermomix, voeg de muntblaadjes toe en programmeer: 6 min / 100° C / snelheid 3.
Zeef door en laat afkoelen.

Voeg nu de rum, het limoensap, de eiwitten en de Proespuma bij de muntsiroop en programmeer: 12 sec / snelheid 7.

Giet de bereiding in de sifon en draai 1 gaspatroon op.

Voor gebruik kort en krachtig schudden.

Zonder Thermomix:
Breng het water met de suiker in een pannetje aan de kook. Laat even borrelen tot alle suiker opgenomen is en je een suikersiroop krijgt. Voeg de muntblaadjes toe en laat nog een paar minuutjes verder trekken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Zeef door.

Meng in een kom de muntsiroop met de eiwitten, de rum, het limoensap en de Proespuma tot je een homogene massa bekomt.

Giet de bereiding in de sifon en draai 1 gaspatroon op.
Voor gebruik kort en krachtig schudden.
 
Rasp er voor het serveren nog wat verse limoenzeste over.
 
Bron: dit is zo oud (recept teruggevonden in een mailtje dat dateert van 2008) dat ik het niet meer weet.
 
 

 

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Espuma van mojito

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: