Hap en Tap logo zonder streep
Passievruchtenmousse met vijgencompote

Passievruchtenmousse met vijgencompote

14 okt 2012 | Dessert, Zoet

’t is al lang geleden dat ik nog een dessertje postte. Tuurlijk wel, elke week het toetje van mijn kookles, maar voor de rest probeer ik variatie in mijn blog te brengen door van alles en nog wat te posten. Maar vandaag kon ik het toch weer niet laten. Ja, af en toe heb ik een zwak moment… 😉
Toen ik op pagina 33 van de nieuwe Kook, het magazine van Spar, de passievruchtenmousse onder ogen kreeg, wist ik het meteen: die zou ik maken èn bloggen. En ja, als er iets in mijn tenen bijt, zoals ze zeggen… Ik kwam speciaal vroeger van het voedingssalon naar huis om dit klaar te maken! Een goeie beslissing zo bleek. Een Herfstdessertje met hoofdletter H: een beetje zuur, een beetje zoet en een beetje romig met een beetje beet!

 

 

Nodig voor 6 personen

Voor de vijgencompote:
10 verse vijgen
25 ml Kirsch
100 g suiker
1 el citroensap
1 vanillestok

Voor de passievruchtenmousse:
8 passievruchten
3 blaadjes gelatine
50 g suiker
4 dl room

Bereiding

Vijgencompote:
Spoel de vijgen en snij ze in kleine stukjes.
Doe de Kirsch in een pannetje en warm op. Voeg de suiker en het merg van de vanillestok toe. Voeg de stukjes vijg en het citroensap toe.
Laat op een zacht vuurtje sudderen tot je een compote bekomt.
Laat afkoelen.

Passievruchtenmousse:
Snij de passievruchten in 2 en lepel uit. Wrijf de pitjes door een zeef en hou apart. Zorg ervoor dat je 150 ml passievruchtensap bekomt.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de suiker onder het passievruchtensap tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom dik vloeibaar op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en los op in een beetje passievruchtensap. Voeg bij de rest van het sap.
Meng de slagroom onder het mengsel en giet in glaasjes.
Werk af met een laagje passievruchtenpitjes en de vijgencompote.

Bron: Kook nr 10, oktober 2012.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Rymenants Maurice

    In veel desserten waar gelatine blaadjes gebruikt worden. Van hoeveel gr blaadjes gebruik jij?
    met vriendelijke groet ,
    Maurice

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ik gebruik de blaadjes van 3 g die ik koop in de horecagroothandel.
      Succes!

      Antwoord
      • Rymenants Maurice

        Dankjewel voor de info. Dan kan ze ook kopen bij horeca zaak in Wommelgem.

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Bij de Hanos bedoel je. Ja, dat kan. Als je een klantenkaart hebt. Niet eenvoudig om als particulier binnen te geraken in van die zaken. Dat kan wel als je bvb. lid bent van de Dolce Club. Ik doe het sinds kort zelf ook zo.

          Antwoord
  2. Rymenants Maurice

    één van mijn jongens van de kookclub heeft een kaart van Hanos. Daar kan ik mij gaan winkelen.
    Als gepensioneerde doe ik ook nog flexi bij een tennisclub. Daar kan ik met de kaart gaan winkelen in sligro.
    Dus mogelijkheden genoeg.
    groeten,
    Maurice

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Passievruchtenmousse met vijgencompote

by Myriam time to read: 1 min
6