- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Passievruchtenmousse met vijgencompote

Passievruchtenmousse met vijgencompote

’t is al lang geleden dat ik nog een dessertje postte. Tuurlijk wel, elke week het toetje van mijn kookles, maar voor de rest probeer ik variatie in mijn blog te brengen door van alles en nog wat te posten. Maar vandaag kon ik het toch weer niet laten. Ja, af en toe heb ik een zwak moment… ūüėČ
Toen ik op pagina 33 van de nieuwe Kook, het magazine van Spar,¬†de passievruchtenmousse¬†onder ogen kreeg, wist ik het meteen: die zou ik maken √®n bloggen. En ja, als er iets in mijn tenen bijt, zoals ze zeggen… Ik kwam speciaal vroeger van het voedingssalon naar huis om dit klaar te maken! Een goeie beslissing zo bleek. Een Herfstdessertje met hoofdletter H: een beetje zuur, een beetje zoet en een beetje romig met een beetje beet!

 

 

Nodig voor 6 personen

Voor de vijgencompote:
10 verse vijgen
25 ml Kirsch
100 g suiker
1 el citroensap
1 vanillestok

Voor de passievruchtenmousse:
8 passievruchten
3 blaadjes gelatine
50 g suiker
4 dl room

Bereiding

Vijgencompote:
Spoel de vijgen en snij ze in kleine stukjes.
Doe de Kirsch in een pannetje en warm op. Voeg de suiker en het merg van de vanillestok toe. Voeg de stukjes vijg en het citroensap toe.
Laat op een zacht vuurtje sudderen tot je een compote bekomt.
Laat afkoelen.

Passievruchtenmousse:
Snij de passievruchten in 2 en lepel uit. Wrijf de pitjes door een zeef en hou apart. Zorg ervoor dat je 150 ml passievruchtensap bekomt.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de suiker onder het passievruchtensap tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom dik vloeibaar op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en los op in een beetje passievruchtensap. Voeg bij de rest van het sap.
Meng de slagroom onder het mengsel en giet in glaasjes.
Werk af met een laagje passievruchtenpitjes en de vijgencompote.

Bron: Kook nr 10, oktober 2012.

Related Post