- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Snelle kaneelrollen

Snelle kaneelrollen

OK. OK. Ze zien er niet goed uit en lijken zelfs een beetje op de drollen die Carlos, onze King Charles, achterlaat in de tuin. En ze hebben iets te lang in de oven gestaan, waardoor ook de kleur diezelfde bruine pakketjes van Carlos benadert… Maar lekker! Precies alsof ik in een teletijdmachine stapte en 7 jaar terug in de tijd gekatapulteerd werd naar de cinnamon rolls die ik in New York proefde nadat ik er mijn 1e marathon gelopen had. Groot voordeel is ook dat ze bijzonder snel klaar zijn. Er wordt immers gebruik gemaakt van vers croissantdeeg, kant-en-klaar te koop in de versafdeling van het grootwarenhuis. Een opsteker! Lekker en snel klaar, wat wil je nog meer? Niets houdt jullie nog tegen. Komaan, mannekes en vrouwkes, aan de slag!

 

Nodig voor 12 rollen

2 rollen croissantdeeg 100 g gesmolten boter 75 g suiker 2 el kaneel 50 g rozijnen 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de gesmolten boter met de suiker, kaneel en de rozijnen. Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes plat met je vingers. Smeer de hele rol in met het botermengsel en rol hem weer terug op. Snij elke rol in 6 plakken. Je krijgt dus 12 rollen. Leg ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier. Kwast de bovenkant in met het ei en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ik liet ze 25 minuten staan en dat was dus iets te lang. Bron: De blog van SJ Kitchen.

Related Post