De naam van mijn blog is Hap & Tap. Tot nu toe stonden er alleen maar hapjes of happen op. ’t werd dus de hoogste tijd om ook eens aan het tappen te slaan. En daarvoor had ik deze cocktail in gedachten. Die heb ik jaren geleden, in 2005 om precies te zijn, geproefd en die is mij altijd bijgebleven. Lekker verraderlijk en verraderlijk lekker! De ideale cocktail dus om een avondje onder familie of vrienden mee in te zetten. Proost!
Benodigdheden
1/6 deel Whisky
1/6 deel Abricot Brandy
1/6 deel Gin
1/6 deel grenadine
1/6 deel sinaasappelsap van bloedappelsienen
1/6 deel citroensap
Werkwijze
Koel de cocktail zeer goed op ijs en serveer in een longdrink of champagneglas.
Tip: voor wie het wat minder straf wil, gebruik wat meer sinaasappel- en citroensap en wat minder alcohol en minder grenadine.
Bron: recept van Dhr. Bostyns, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.
0 reacties