Wel, het mocht gezien worden. En geproefd worden ook! De langoustines marineerde ik dus in een mengsel van gin (there we go again!), Campari en rode martini. In een Negroni cocktail dus eigenlijk. En neen, ik heb geen alcoholprobleem, voor jullie dat ook gaan denken. ? Ne mens moet hier nogal op z’n woorden letten, seg!
Recept voor carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni
(Voor)bereidingstijd: 20 min
Marineren: 10 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Negroni marinade:
2 cl rode martini
2 cl martini bitter (of Campari)
2 cl gin
1/2 schijfje sinaasappel
Voor de langoustines:
8 langoustines
1 kleine ananastomaat
1 kleine Green Zebra tomaat
1 kleine Noire de Crimée tomaat
1 kleine Rose de Berne tomaat
1 kleine San Marzano tomaat
Voor het dresseren:
Een scheut goede olijfolie extra vierge
Enkele scheutjes
Wat rood fruit
Werkwijze
Voor de Negroni marinade:
Meng alle ingrediënten.
Voor de langoustines:
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd ze middendoor en leg ze in de Negroni marinade en laat ze +- 10 min in de frigo staan in het vocht.
Voor de afwerking:
Dresseer de borden door de langoustines plat op de plakjes tomaat te schikken.
Werk af met een scheutje olijfolie en wat verse groene kruiden.
Versier met wat rode vruchten en geef nog een draai van de pepermolen.
Bron: recept van Denny Imbroisi voor het magazine Fou de Cuisine #12 Eté 2018.
0 reacties