Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

door | jul 27, 2018 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept
Herinneren jullie zich mijn schaal die ingrediënten warm houdt nog van vorige week? Wel, er zijn ook borden en schalen die koud houden. Met de hittegolf die we momenteel meemaken, kan dat wel van pas komen. En al zeker als je rauwe ingrediënten wil serveren! Als je de rest van de dag liever niet op een snikheet toilet spendeert (allez, mijn toilet is toch snikheet, geen airco in het kleinste kamertje, nergens eigenlijk voor jullie gaan denken dat ik in een poepchique villa woon ?), dan kan je maar beter voorzichtig omspringen met rauwe dingen als vis, vlees en/of zeevruchten. Deze carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni serveerde ik dus op zo’n ijskoude schaal die ook gedurende 45 min ijskoud blijft.

Wel, het mocht gezien worden. En geproefd worden ook! De langoustines marineerde ik dus in een mengsel van gin (there we go again!), Campari en rode martini. In een Negroni cocktail dus eigenlijk. En neen, ik heb geen alcoholprobleem, voor jullie dat ook gaan denken. ? Ne mens moet hier nogal op z’n woorden letten, seg!

 

Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

 

Recept voor carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Marineren: 10 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Negroni marinade:
2 cl rode martini
2 cl martini bitter (of Campari)
2 cl gin
1/2 schijfje sinaasappel

Voor de langoustines:
8 langoustines
1 kleine ananastomaat
1 kleine Green Zebra tomaat
1 kleine Noire de Crimée tomaat
1 kleine Rose de Berne tomaat
1 kleine San Marzano tomaat

Voor het dresseren:
Een scheut goede olijfolie extra vierge
Enkele scheutjes
Wat rood fruit

 

Werkwijze

Voor de Negroni marinade:
Meng alle ingrediënten.

 

Voor de langoustines:
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd ze middendoor en leg ze in de Negroni marinade en laat ze +- 10 min in de frigo staan in het vocht.

 

Voor de afwerking:
Dresseer de borden door de langoustines plat op de plakjes tomaat te schikken.

Werk af met een scheutje olijfolie en wat verse groene kruiden.

Versier met wat rode vruchten en geef nog een draai van de pepermolen.

 

Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

 

Bron: recept van Denny Imbroisi voor het magazine Fou de Cuisine #12 Eté 2018.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.043 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: