- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

 

Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

 

Recept voor carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Marineren: 10 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Negroni marinade:
2 cl rode martini
2 cl martini bitter (of Campari)
2 cl gin
1/2 schijfje sinaasappel

Voor de langoustines:
8 langoustines
1 kleine ananastomaat
1 kleine Green Zebra tomaat
1 kleine Noire de Crimée tomaat
1 kleine Rose de Berne tomaat
1 kleine San Marzano tomaat

Voor het dresseren:
Een scheut goede olijfolie extra vierge
Enkele scheutjes
Wat rood fruit

 

Werkwijze

Voor de Negroni marinade:
Meng alle ingrediënten.

 

Voor de langoustines:
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Snijd ze middendoor en leg ze in de Negroni marinade en laat ze +- 10 min in de frigo staan in het vocht.

 

Voor de afwerking:
Dresseer de borden door de langoustines plat op de plakjes tomaat te schikken.

Werk af met een scheutje olijfolie en wat verse groene kruiden.

Versier met wat rode vruchten en geef nog een draai van de pepermolen.

 

Carpaccio van langoustines gemarineerd in Negroni

 

Bron: recept van Denny Imbroisi voor het magazine Fou de Cuisine #12 Eté 2018.

Related Post