Coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

door | aug 8, 2018 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept
Ik heb deze zomer al heel veel plezier beleefd aan mijn plancha van Forge Adour. Mijn man en ik hebben nog nooit zo vaak buiten gegeten als nu: een koude aardappelsalade, verschillende soorten groenten en een paar saucissen dabei, meer is er niet nodig. Oeps, toch wel, ik vergat de pot mayonaise voor manlief! ? Maar wat ik vooral apprecieer aan mijn plancha is dat je er ook gastronomische gerechten kan op maken. Neem nu deze coquilles a la plancha met aardbeiensalsa. Hoe ik dit zou moeten klaarspelen op een barbecue zonder dat de coquilles door het rooster op de brandende kolen belanden, weet ik niet. Nu ja, ik ben dan ook geen bbq-queen… ?

Het grootste probleem aan dit recept was… het recept. Ik had het een tijd geleden ontdekt op Food52.com en het meteen gepind op mijn bord Food Must Make. Maar toen ik er klaar voor was om het te maken, bleek dat de website offline was wegens “a temporary measure to ensure we can best protect your data under new privacy regulations.” En dat bleef zo. En is nog steeds zo. Mijn smeekbedes op Instagram bleven onbeantwoord. Er zat maar 1 ding op: mijn collega die momenteel in de states verblijft vragen of hij toevallig wél naar het recept kon surfen én mij een printscreen kon doormailen. Zo gezegd, zo gedaan én jawel, prima gelukt! Merci, Thibault!

 

Coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

 

Recept voor coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

(Voor)bereidingstijd: 10 min
Tijd om te marineren: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 2 personen:
2 handjes rijpe aardbeien
1/2 sjalot, fijngesnipperd
2 el rucola en basilicum, fijngesneden
1 el rode wijnazijn of meer naar smaak
6 coquilles
Peper en zout, naar smaak
1 el olijfolie
Een paar blaadjes rucola en basilicum, in fijne reepjes gesneden voor de afwerking

 

Werkwijze

Was de aardbeien onder de koud water kraan en verwijder de kroontjes. Snijd ze in blokjes.

Meng de aardbeienblokjes, de sjalot, azijn en fijngesneden rucola en basilicum in een kleine mengkom. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Pas de kruiding aan tot je een mooi evenwicht vindt tussen zoet en zuur: heb je heel rijpe aardbeien, voeg dan wat meer azijn toe. Zijn ze daarentegen niet echt zoet, dan kan je een weinig suiker toevoegen of balsamico azijn gebruiken in de plaats).

Spuit wat olijfolie op de hete plancha. (In een pan lukt het ook, natuurlijk!) Dep de coquilles droog en kruid ze met peper en zout. Leg de coquilles op de plancha en laat ze gedurende 3 min bakken zonder ze om te draaien. Je zal de coquilles zien wit worden tot halverwege. Keer ze nu om bak ze nog 2 min verder.

Leg de coquilles op een serveerschaal en schik op elke coquille een volle lepel aardbeiensalsa. Werk af met de reepjes rucola en basilicum. Lepel nog wat van de azijn marinade rondom de coquilles als je dat lekker vindt. Ik vind dat lekker!

 

Bron: recept vertaald van de website Food52.com.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.045 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

8 Reacties

  1. Kathy Nuyttens

    Myriam,

    We hebben al enkele van je plancha recepten geprobeerd op onze ofyr en ze smaakten heerlijk! Deze coquilles worden zeker ook geprobeerd, bedankt voor al weer een leuk recept!

    Groetjes,
    Kathy

    Antwoord
  2. Nathalie

    Mmmm ga ik ook proberen op mijn plancha

    Antwoord
  3. Philippe

    Net een Super geweldige Forge Adour Plancha aangekocht, al vele gerechtjes opgezocht en uitgetest. Gisteren “Coquilles a la plancha met aardbeiensalsadeze” uitgetest en was SUBLIEM!!
    Bedankt hiervoor

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat doet me superveel plezier, Philippe. Ik ben blij dat ik je heb kunnen inspireren! Geniet nog van je prachtige plancha!
      Myriam

      Antwoord
  4. Jeroen van Leeuwen

    Food52 is weer bereikbaar!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Oh dankjewel, Jeroen, om dit te laten weten. Ik begon al te wanhopen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

by Myriam Minne time to read: 2 min
8
%d bloggers liken dit: