- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

 

Coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

 

Recept voor coquilles a la plancha met aardbeiensalsa

(Voor)bereidingstijd: 10 min
Tijd om te marineren: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 2 personen:
2 handjes rijpe aardbeien
1/2 sjalot, fijngesnipperd
2 el rucola en basilicum, fijngesneden
1 el rode wijnazijn of meer naar smaak
6 coquilles
Peper en zout, naar smaak
1 el olijfolie
Een paar blaadjes rucola en basilicum, in fijne reepjes gesneden voor de afwerking

 

Werkwijze

Was de aardbeien onder de koud water kraan en verwijder de kroontjes. Snijd ze in blokjes.

Meng de aardbeienblokjes, de sjalot, azijn en fijngesneden rucola en basilicum in een kleine mengkom. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Pas de kruiding aan tot je een mooi evenwicht vindt tussen zoet en zuur: heb je heel rijpe aardbeien, voeg dan wat meer azijn toe. Zijn ze daarentegen niet echt zoet, dan kan je een weinig suiker toevoegen of balsamico azijn gebruiken in de plaats).

Spuit wat olijfolie op de hete plancha. (In een pan lukt het ook, natuurlijk!) Dep de coquilles droog en kruid ze met peper en zout. Leg de coquilles op de plancha en laat ze gedurende 3 min bakken zonder ze om te draaien. Je zal de coquilles zien wit worden tot halverwege. Keer ze nu om bak ze nog 2 min verder.

Leg de coquilles op een serveerschaal en schik op elke coquille een volle lepel aardbeiensalsa. Werk af met de reepjes rucola en basilicum. Lepel nog wat van de azijn marinade rondom de coquilles als je dat lekker vindt. Ik vind dat lekker!

 

Bron: recept vertaald van de website Food52.com.

Related Post