Dit recept is er eentje in de categorie makkelijke voorgerechten met vlees. Behalve het pocheren van de eieren is er écht niks moeilijk aan. En een ei pocheren is eigenlijk ook ‘een eitje’. Hebdem? ? Je flanst het in elkaar in een dik kwartier. En wil je je niet wagen aan het last-minute pocheren van eieren terwijl je gasten zitten te wachten? Vervang het gepocheerd ei dan door een zachtgekookt ei. Even lekker en even mooi!
Recept voor gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham
(Voor)bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Voor 4 personen:
4 kakelverse eieren
Een scheutje azijn
360 g boschampignons (cantharellen, girolles, enz…)
1 el olijfolie
1 nootje boter
1 el fijngehakte sjalot
1 el fijngehakte kervel
20 dunne plakjes Iberico ham
Enkele amandelnoten
Fleur de sel
Peper en zout
Werkwijze
Pocheer de eieren voorzichtig in een pot met bijna kokend water en azijn gedurende 3 à 4 min.
Reinig ondertussen de champignons en bak ze in de olijfolie en boter. Kruid met peper en zout.
Voeg de sjalot en de kervel toe.
Dresseer: verdeel de champignons over de borden en schik er het ei op. Kruid met een vleugje fleur de sel en werk af met de ham en de amandelnoten. Ik schikte er ook nog een paar takjes Afilla® Cress op, mijn favoriete cress-soort omwille van het decoratieve aspect!
Bron: recept van Mathieu Viannay van La Mère Brazier in Lyon voor Fou de Cuisine.
Wat een goed recept, met 100% Iberische eikelham vers gesneden is het heerlijk. Vanaf 10!
Het doet me plezier dat het je gesmaakt heeft!
Groetjes,
Myriam