Hap en Tap logo zonder streep
Amandel friandkoekjes

Amandel friandkoekjes

9 dec 2013 | Gebak en koekjes, Zoet

De sint is gepasseerd. Dan mag de kerstgekte volledig losbarsten. Mij niet gelaten, zenne. Ik ben een echt kerstmens. Jinglebells all the way!

Toen ik een tijdje geleden silicone kerstboomvormen bestelde bij Zalando, bestelde ik er ook meteen sterren bij èn een koekjesstempel. Met die laatste moet ik nog iets verzinnen. Maar die sterretjes daar zijn deze koekjes ideaal voor: hapklaar, weinig werk (werk genoeg met de rest van ’t menu, denk ik dan) en lekker!

 
De ideale afsluiter van je feestdiner.

 
 
 

Ingrediënten voor 15 sterretjes

60 g boter
1 ei
150 g amandelbroyage 50/50
20 g tarwebloem
 

Bereiding

Mix alle ingrediënten tot een homogene massa. Spuit de vormen halfvol, strooi er amandelschilfers over en bak af in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende ca. 15 minuten.
Poeder ze af met bloemsuiker voor een winterse look.
 
Bron: recept van het Gents Bakkershuis.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.294 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Carola

    Hmmm, zien er heerlijk uit!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amandel friandkoekjes

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: