Hap en Tap logo zonder streep
Driekoningen angel cake

Driekoningen angel cake

4 jan 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

De kerststronk is nog niet verteerd of daar is de driekoningentaart al… Mij niet gelaten, er kan nooit genoeg taart zijn, als je ’t mij vraagt. ? Nu vind ik een driekoningentaart wel lekker, maar toch ook een beetje oubollig. Dus toen mijn foodie friend Ann, uitgeefster van het magazine Kook! voor Spar, me vroeg of ik 1. het zag zitten om in de allereerste vernieuwde Kook! van het jaar te staan (de Kook! werd uitgebreid naar 100 pagina’s!) en 2. of ik dat wou doen met mijn versie van een driekoningentaart, zei ik meteen en volmondig ja! Extra reclame voor mijn blog is altijd mooi meegenomen en ik wist ook meteen wat ik wou doen: een driekoningen angel cake!

Van de traditionele driekoningentaart blijft eigenlijk weinig over. Alleen de amandelen. En de boon, of course! Ik had eerder al eens een angel cake gemaakt en vond zo’n luchtige engelencake, alsof je in een wolkje hapt, wel passen bij de ‘religieuze’ driekoningen. ?

 

Driekoningen angel cake

 

Voor 1 driekoningen angel cake

Voor de angel cake:
6 eiwitten
90 g bloem
90 g poedersuiker
1 zakje gist (7 g)
1 snufje zout
6 cl melk
4 cl zonnebloemolie
1 el rum
50 g amandelschilfers

Voor de crème:
100 g mascarpone
2 dooiers
30 g poedersuiker
1/2 tl bitter amandelextract

 

Driekoningen angel cake

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150° C.

Meng de melk, de olie, de bloem, de gist en de rum.

Klop de eiwitten op tot sneeuw terwijl je de poedersuiker beetje bij beetje toevoegt.

Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag. Meng niet te lang! Het beslag moet luchtig blijven.

Giet de bereiding in een hoge tulbandvorm.

Bak de angel cake gedurende 40 min.

Haal de angel cake meteen na het bakken uit de oven, keer de vorm om en laat de angel cake op een serveerschaal volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Meng de mascarpone, de dooiers, de poedersuiker en het amandelextract.

Verdeel de crème voorzichtig over de afgekoelde angel cake.

Kleur de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof en ‘plak’ ze op de angel cake.

Serveer meteen of zet in de koelkast.

Serveer de rest van de crème bij de angel cake.

 

Driekoningen angel cake

 

Bron: recept afkomstig van de blog Mes gourmandises, qu’on se le dise.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Annelies

    wat een schitterende taart!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dankjewel, Annelies. Wel wat werk om al die amandelschilfers zo netjes te schikken. 😉
      Liefs
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Driekoningen angel cake

by Myriam Minne time to read: 1 min
2