Van de traditionele driekoningentaart blijft eigenlijk weinig over. Alleen de amandelen. En de boon, of course! Ik had eerder al eens een angel cake gemaakt en vond zo’n luchtige engelencake, alsof je in een wolkje hapt, wel passen bij de ‘religieuze’ driekoningen. ?
Voor 1 driekoningen angel cake
Voor de angel cake:
6 eiwitten
90 g bloem
90 g poedersuiker
1 zakje gist (7 g)
1 snufje zout
6 cl melk
4 cl zonnebloemolie
1 el rum
50 g amandelschilfers
Voor de crème:
100 g mascarpone
2 dooiers
30 g poedersuiker
1/2 tl bitter amandelextract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150° C.
Meng de melk, de olie, de bloem, de gist en de rum.
Klop de eiwitten op tot sneeuw terwijl je de poedersuiker beetje bij beetje toevoegt.
Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag. Meng niet te lang! Het beslag moet luchtig blijven.
Giet de bereiding in een hoge tulbandvorm.
Bak de angel cake gedurende 40 min.
Haal de angel cake meteen na het bakken uit de oven, keer de vorm om en laat de angel cake op een serveerschaal volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Meng de mascarpone, de dooiers, de poedersuiker en het amandelextract.
Verdeel de crème voorzichtig over de afgekoelde angel cake.
Kleur de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof en ‘plak’ ze op de angel cake.
Serveer meteen of zet in de koelkast.
Serveer de rest van de crème bij de angel cake.
Bron: recept afkomstig van de blog Mes gourmandises, qu’on se le dise.
wat een schitterende taart!
Dankjewel, Annelies. Wel wat werk om al die amandelschilfers zo netjes te schikken. 😉
Liefs
Myriam