- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Driekoningen angel cake

 

Driekoningen angel cake

 

Voor 1 driekoningen angel cake

Voor de angel cake:
6 eiwitten
90 g bloem
90 g poedersuiker
1 zakje gist (7 g)
1 snufje zout
6 cl melk
4 cl zonnebloemolie
1 el rum
50 g amandelschilfers

Voor de crème:
100 g mascarpone
2 dooiers
30 g poedersuiker
1/2 tl bitter amandelextract

 

Driekoningen angel cake

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150° C.

Meng de melk, de olie, de bloem, de gist en de rum.

Klop de eiwitten op tot sneeuw terwijl je de poedersuiker beetje bij beetje toevoegt.

Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag. Meng niet te lang! Het beslag moet luchtig blijven.

Giet de bereiding in een hoge tulbandvorm.

Bak de angel cake gedurende 40 min.

Haal de angel cake meteen na het bakken uit de oven, keer de vorm om en laat de angel cake op een serveerschaal volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Meng de mascarpone, de dooiers, de poedersuiker en het amandelextract.

Verdeel de crème voorzichtig over de afgekoelde angel cake.

Kleur de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof en ‘plak’ ze op de angel cake.

Serveer meteen of zet in de koelkast.

Serveer de rest van de crème bij de angel cake.

 

Driekoningen angel cake

 

Bron: recept afkomstig van de blog Mes gourmandises, qu’on se le dise.

Related Post