Hap en Tap logo zonder streep

Makkelijke kerstdessertglaasjes met vanillecrème, coulis, meringue & rood fruit

4 dec 2013 | Dessert, Zoet

Ik ben momenteel volop bezig met mijn kerstmenu’s. Allez, niet mijn menu (bij Hap & Tap komt er op kerstavond gewoon een teppanyaki op tafel, want mijn kids zijn niet zo voor ‘speciallekes’), maar menu’s voor jullie. Jawel, menu’s, meervoud. Eén menu voor de gedreven hobbykok en één voor de mensen met minder tijd en/of minder goesting om te koken,…

 
Dit dessertje past perfect in dit laatste menu. Lekker, weinig werk en simple comme bonjour!
En wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dat kan! Laat dan gewoon even alle ingrediënten (voor dit dessert, maar ook voor het voorgerecht, de soep en de main dish) thuisleveren door Kook Makkelijk. Geen gedoe in overdrukke winkels, geen tijdverlies, no stress, 100% genieten!
 
 
 

Nodig voor 8 glaasjes

1 liter volle melk
50 g vanillepuddingpoeder
100 g suiker
200 g rode vruchten confituur
Rode vruchten (frambozen, bosbessen, aardbeien,…)
Verse munt
Kant-en-klare meringues
 

Bereiding

Schep 1 kopje (10 el) uit de melk. Meng daarin het poeder totdat er geen klonters overblijven.
Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in. Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken terwijl je blijft roeren.
Giet de crème nu in glaasjes en laat afkoelen. Let wel op dat je glaasjes hittebestendig zijn!
 
Laat al roerend de rode vruchten confituur opwarmen in een steelpannetje met 50 ml water tot je een vloeibare coulis krijgt. Schenk een laagje coulis in de glaasjes.
 
Verbrokkel de meringue en verdeel over de glaasjes.
 
Werk af met rood fruit en muntblaadjes.
 
Bron: recept van Relinde Eerlingen van KookMakkelijk.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Makkelijke kerstdessertglaasjes met vanillecrème, coulis, meringue & rood fruit

by Myriam time to read: 1 min
0