Hap en Tap logo zonder streep
Gin-tonic marshmallows

Gin-tonic marshmallows

25 jul 2018 | Sneukelingskes, Zoet

Als kind had ik al echt van die ‘periodes’ en dat is met ouder worden er niet op veranderd. Zo kon ik maanden aan een stuk puzzelen om er daarna nooit meer naar om te kijken. Of echt keilang met mijn Barby pop spelen (van Ken was toen nog geen sprake). Ook met muziek was dat zo: ik speelde mijn Kiss album met I was made for loving you zo vaak af dat mijn moeder er horendol van werd. Wel, momenteel zit ik in mijn gin-tonic periode. Ik maakte nog maar onlangs een watermeloen hapje met gin-tonic, vandaag blog ik deze gin-tonic marshmallows en er staat nog een amuse met een espuma van gin-tonic op stapel ook…

Het voordeel van gin-tonic is dat dat altijd bijzonder fris smaakt en laat dat nu iets zijn dat we kunnen gebruiken in deze hittegolf. Pas op, je hoort me niet klagen, zenne. Zomers moeten zomers zijn, mijn gedacht (maar winters geen winters! ?). Dit weer doet me zo keihard terugdenken aan de zomer van 1976. Ik was toen 11 jaar en waarschijnlijk keihard met mijn Barby aan het spelen…

 

Gin-tonic marshmallows

 

Recept voor gin-tonic marshmallows

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 4 à 6 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 1 grote schaal Gin-tonic marshmallows:
1 eiwit
200 g suiker
150 ml tonic
75 ml gin (ik gebruikte mijn fles O’live gin)
6 blaadjes gelatine, geweekt
Rasp van 1 limoen
Een mengeling van 1/2 bloemsuiker en 1/2 maïzena
Extra: 1 thermometer

 

Werkwijze

Klop het eiwit op tot sneeuw in de brandschone kom van een staande mixer.

Breng de tonic aan de kook met de suiker en kook tot de suikersiroop een temperatuur van 115° C bereikt.

Los de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes erin op en voeg de gin toe.

Giet de hete suikersiroop op de eiwitsneeuw terwijl je constant blijft kloppen.

Spatel tot slot de geraspte limoenzeste onder de massa.

Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en stort er de marshmallows in uit.

Laat alles gedurende 4 à 6 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de marshmallows in stukken met een gekarteld mes en wentel ze door een mengeling van de helft bloemsuiker en de helft maïzena.

 

Bron: filmpje ontdekt op de Instagram account van jungletwistedbar.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Sonja

    Dit moet ik zo iets van uitproberen

    Antwoord
  2. Dany

    Net op tijd, strakjes G&T food pairing..leuke afsluiter

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Haha, ik wist dat he, Dany. Telepathie! 😉
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  3. Sylvie

    Goedemorgen, ik wil deze marshmellows dit weekend gaan maken, maar ik wil graag weten hoe zwaar de gelatine-blaadjes zijn. Ik woon in Nederland en ik geloof dat in België gelatineblaadjes van 3 gram gebruikt worden, terwijl deze in Nederland 1,6 gr. wegen….

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Sylvie,
      De blaadjes uit de horecaspeciaalzaak wegen inderdaad 3 of zelfs 3,2 g/stuk. Maar hier gaat het – als ik het me goed herinner – om de blaadjes van Dr. Oetker en die wegen 2 g/stuk.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gin-tonic marshmallows

by Myriam Minne time to read: 1 min
6