Amarettotaart

door | aug 18, 2019 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Amarettotaart

Hoe kom je erbij om marshmallows te laten wegsmelten in melk, daar dan oploskoffie en Amaretto aan toe te voegen, nog wat slagroom en dat dan te gebruiken als taartvulling? Soit, de man of vrouw die dat bedacht, verdient een standbeeld, want wat is deze Amarettotaart heerlijk! Ik nam de rest mee naar kantoor, zoals ik elke maandag doe, en nog voor het middag was, was alles tot de laatste kruimel verdwenen.

In het originele recept werd gekozen voor een vierkante vorm, maar ik wilde mijn nieuwe rechthoekige taartvorm van Le Creuset uittesten die ik van Dhondt #gekregen had. Ik heb het volledige Pâtiliss bakgamma van Le Creuset, ooit gewonnen bij een wedstrijd met een foeilelijke foto besef ik nu. Alleen die rechthoekige taartvorm ontbrak nog in mijn ‘uitzet’, maar die kreeg ik dus van de lieve dame van Dhondt. En het resultaat mocht er zijn: niet alleen de smaak van deze Amarettotaart was top, ze ziet er ook zo uit, mijn gedacht.

 

Amarettotaart

 

Recept voor Amarettotaart

(Voor)bereiding: 35 min
Afkoelen: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6-8 personen:
300 g amaretti, fijngemalen
120 g ongezouten boter gesmolten
250 ml melk
200 g marshmallows wit
1 el oploskoffie
2 el Amaretto amandellikeur
500 ml slagroom
2 el amandelschaafsel geroosterd, voor de garnering
Pure chocolade gesmolten, voor erover
Ook nodig: vierkante taartvorm met uitneembare bodem of een springvorm

 

Instructies

Verwarm de oven voor op 170º C. Meng de koekkruimels met de boter en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2½ cm. Bak de taartbodem in 5-7 min goudbruin en laat afkoelen.

Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot de marshmallows gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.

Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het volledig afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast in 2 u opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart.

Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover.

 

Bron: recept van de Delicious website.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.024 andere abonnees

Archief

  • 2021 (118)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

2 Reacties

  1. Christine

    Myriam, dat mengsel stijft dan op door de marshmallows ? Je voegt geen gelatine toe? Zaak zal wel zijn om lekkere marshmallows te vinden en lekkere amarettikoekjes.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Christine
      Inderdaad, ik voeg geen gelatine toe. Alles stijft netjes terug op. Ook deels door de slagroom, natuurlijk.
      De marshmallows kocht ik in mijn hypermarkt Carrefour. Daar vond ik er in de USA rayon.
      De amarettikoekjes kocht ik in het ispc, maar bij Horeca Totaal vind je die ook en daar kan je als particulier wel binnen.
      Desnoods kan je die vervangen door petits beurre koekjes.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amarettotaart

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: