Recept voor gin-tonic marshmallows
(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 4 à 6 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor 1 grote schaal Gin-tonic marshmallows:
1 eiwit
200 g suiker
150 ml tonic
75 ml gin (ik gebruikte mijn fles O’live gin)
6 blaadjes gelatine, geweekt
Rasp van 1 limoen
Een mengeling van 1/2 bloemsuiker en 1/2 maïzena
Extra: 1 thermometer
Werkwijze
Klop het eiwit op tot sneeuw in de brandschone kom van een staande mixer.
Breng de tonic aan de kook met de suiker en kook tot de suikersiroop een temperatuur van 115° C bereikt.
Los de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes erin op en voeg de gin toe.
Giet de hete suikersiroop op de eiwitsneeuw terwijl je constant blijft kloppen.
Spatel tot slot de geraspte limoenzeste onder de massa.
Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en stort er de marshmallows in uit.
Laat alles gedurende 4 à 6 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de marshmallows in stukken met een gekarteld mes en wentel ze door een mengeling van de helft bloemsuiker en de helft maïzena.
Bron: filmpje ontdekt op de Instagram account van jungletwistedbar.