Narancello trifle met frambozen

Onlangs kreeg ik van Delhaize een fles narancello van Lim toegestuurd. De fles ziet eruit als limonade, Lim klinkt als limonade, maar mispak je niet: de narancello – limoncello van naranjas (appelsientjes) – bevat 30% alcohol! Nu kon ik me er makkelijk vanaf gemaakt hebben door een story te plaatsen op Instagram, maar ik wilde graag met het gele goedje aan de slag.

Ik surfte een beetje rond en kwam al snel op de blog van Simone terecht waar ik deze trifle vond met limoncello, maar die zou ik dus vervangen door mijn narancello. Wel, dat was een strak plan, want deze narancello trifle met frambozen smaakte heerlijk! Mijn zoon lepelde in zijn eentje een volledig schaaltje leeg en toen ik vroeg of hij nog eentje wilde meenemen naar zijn vriendin, hoefde ik het geen 2 keer te vragen. Het 3de en laatste schaaltje nam ik mee naar het werk, kwestie van mijn diëtende man niet in de verleiding te brengen. En ook daar verdween het als sneeuw voor de zon… Vooral door mezelf. 😁 Daar hoefde ik me niet schuldig te voelen t.o.v. echtgenoot. Lief he van mij? Nu ja, ’t was ook een beetje van moeten… Ik moest jullie toch kunnen vertellen hoe lekker deze trifle wel is! Ik heb me vol overgave van deze taak gekweten. 😂

 

Narancello trifle met frambozen

Recept voor narancello trifle met frambozen

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingredienten voor 6 personen:
2 sinaasappels
3 el narancello van Lim
1 pak lange vingers
300 g mascarpone
2 el poedersuiker
1 citroen, rasp en sap
1 vanillestokje
375 g frambozen of ander seizoensfruit
Donkere chocolade om te raspen (aan 1 reep heb je voldoende)

 

Werkwijze

Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de narancello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer narancello.

Voor de opbouw van je trifle kan je kiezen tussen individuele schaaltjes of 1 grote schaal. Ik koos voor schaaltjes voor 2 personen. Zalig om dit met jullie tweetjes op te lepelen. Kies wel voor ondiepe schaaltjes. Dit is geen hoog dessert.

Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/narancello mengsel en schik deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt. Breek indien nodig stukken van je lange vingers.

In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappelmengsel en het sap van een halve citroen. Gebruik niet teveel vocht: ca. 2-3 el volstaan. Voeg de 2 scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.

Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.

Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een laag frambozen hebt. Rasp hierover de pure chocolade en zet in de koelkast tot gebruik.

Deze trifle hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kan hem eventueel ook meteen eten.

 

Narancello trifle met frambozen

 

Bron: recept aangepast van de blog Simone’s Kitchen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Narancello trifle met frambozen

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: