Sorbet van pisco sour

Pisco sour, dat is zo lekker! Sinds ik het dronk tijdens mijn trip naar Lissabon staat dit Chileense aperitief helemaal bovenaan mijn TO DRINK lijstje. Alleen, 1 groot probleem, dit drankje staat op geen enkele kaart… Duusd G&T’s, maar geen pisco sour. Ik ben dan maar zelf op zoek gegaan naar een fles pisco (en die vond ik in Gent bij wijnhandel Van den Bussche) en sedertdien schenk ik mezelf regelmatig een glaasje in. Ah ja, ik drink alleen, want mijn man is geheelonthouder.

Toen ik vorige week dit recept voor sorbet van pisco sour tegenkwam, kon ik het niet snel genoeg maken. En of het snel gaat: 5 minuutjes werk en dan 1 uur geduld oefenen. Heerlijk (&) verfrissend bij dit warme weer!

 

Sorbet van pisco sour

 

Recept voor sorbet van pisco sour

(Voor)bereidingstijd: 5 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
4 limoenen
100 g suiker
50 ml pisco
600 g ijsblokjes
Angostura bitters, om te serveren

 

Werkwijze

Rasp om te beginnen de schil van 1 limoen en snijd die in dunne sliertjes. Houd apart.

Schil de limoenen met een scherp mes en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk bittere schil verwijderd wordt.

Doe het limoenvlees in een blender, gevolgd door de suiker, de pisco en de ijsblokjes (in die volgorde).

Start de blender waarbij je de snelheid langzaam opvoert tot de hoogste stand. Duw indien nodig de ijsblokjes naar beneden met een stamper. Zodra het geluid van de motor verandert (dit is duidelijk waarneembaar), stop je de blender.

Schep de massa in een doos met deksel en zet die afgesloten gedurende 1 uur in de diepvries voor een steviger textuur.

Schep de sorbet van pisco sour in glazen en werk af met de limoenzeste.

Druppel er wat angostura bitters over voor de afwerking.

 

Bron: recept vertaald van de website Great British Chefs.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , ,

Sorbet van pisco sour

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: