Toen ik vorige week dit recept voor sorbet van pisco sour tegenkwam, kon ik het niet snel genoeg maken. En of het snel gaat: 5 minuutjes werk en dan 1 uur geduld oefenen. Heerlijk (&) verfrissend bij dit warme weer!
Recept voor sorbet van pisco sour
(Voor)bereidingstijd: 5 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten:
4 limoenen
100 g suiker
50 ml pisco
600 g ijsblokjes
Angostura bitters, om te serveren
Werkwijze
Rasp om te beginnen de schil van 1 limoen en snijd die in dunne sliertjes. Houd apart.
Schil de limoenen met een scherp mes en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk bittere schil verwijderd wordt.
Doe het limoenvlees in een blender, gevolgd door de suiker, de pisco en de ijsblokjes (in die volgorde).
Start de blender waarbij je de snelheid langzaam opvoert tot de hoogste stand. Duw indien nodig de ijsblokjes naar beneden met een stamper. Zodra het geluid van de motor verandert (dit is duidelijk waarneembaar), stop je de blender.
Schep de massa in een doos met deksel en zet die afgesloten gedurende 1 uur in de diepvries voor een steviger textuur.
Schep de sorbet van pisco sour in glazen en werk af met de limoenzeste.
Druppel er wat angostura bitters over voor de afwerking.
Bron: recept vertaald van de website Great British Chefs.
Beste, wij runnen ongeveer vijfentwintig jaar een Peruaans restaurant in het Gentse en al die jaren staat bij ons Pisco Sour op onze kaart, dit maar voor te zeggen dat ik weet waarover ik spreek 😉 MAAR Pisco Sour is een PERUAANS aperitief!!! Laat ons dit duidelijk zijn. Dat is zoiets als French Fries maar frieten zijn Belgisch hé. Alle gekheid op een stokje, het werd stilletjes tijd dat dit super lekkere aperitief ontdekt werd. Ik zou zeggen proef eens een Pisco Sour met Peruaanse pisco en u begrijpt direct wat ik bedoel.
Enkele merken in Nederland en België te verkrijgen zijn ( Barsol – Tacama – 1615 – Porton)
Groetjes Gino
Haha, Gino. Zowel in Peru als in Chili beweert men dat deze cocktail uit hun land stamt… Ik ga er geen eentje minder om drinken, ik vind het superlekkerrrrr! Blij om te lezen dat ik hiervoor in Gent terecht kan. Ik kom zeker eens eentje drinken.
Cheers!
Myriam
Dag Myriam, ‘k ben even terug aan het blikken en heb bij dit recept een vraag.
Pisco Sour is dat een aperitief dat je zo drinkt? Puur?
’t Is iets of wat verwarrend voor me omdat je zowel spreekt van aperitief als van cocktail.
Ik kijk uit naar je antwoord. Bij Van den bussche daar koop ik Limoncello. Myriam, fijne dag verder, goed weekend, groetjes, Stefan
Dag Stefan,
Pisco is de drank en Pisco Sour is de cocktail, zoals je zou zeggen whisky en whisky sour. Heel lekker!
Fijn weekend!