Hap en Tap logo zonder streep

Aniek Keijsers, Ijs & Co

17 jun 2019 | Kookboeken, Reviews

En wachten. En nog langer wachten. Tot er eindelijk mooi weer voorspeld wordt. (Ik heb de indruk dat ik nog nooit zo vaak uitgeregend en als een verzopen kieken thuisgekomen ben van mijn looptrainingen als de afgelopen weken). Maar kijk, na regen komt zonneschijn, vanaf vandaag en al zeker tot woensdag wordt stralend weer voorspeld en dus is het de hoogste tijd om dit boek, Ijs & Co van Aniek Keysers, de aandacht te geven die het verdient. Want wat is dit een fijn boek geworden, zeg. En al helemaal als je weet dat Aniek alles op haar eentje geklaard heeft: recepten bedenken, klaarmaken tot en met het fotograferen ervan. Petje af!

 

Aniek Keijsers, Ijs & Co

 

Ik volg Aniek al een tijdje op Instagram omwille van de supermooie foto’s die ze maakt. Een dark en moody stijl, eentje waar ik dol op ben maar zelf niet onder de knie heb. En ja, het was me dus ook opgevallen dat ze bezig was aan een boek, Ijs & Co. Toen het eind april verscheen, kon ik niet snel genoeg een exemplaar te pakken krijgen. Vaak als je ergens naar verlangt, valt het dan tegen, maar niet bij dit boek. Integendeel! Alleen was het dus wachten op mooi weer. Geef toe, ijsjes likken met het zonnetje op je snoet is nu eenmaal aangenamer dan na een fikse regenbui.

 

Aniek Keijsers, Ijs & Co

 

Na een inleiding met voorwoord, een woordje uitleg over de verschillende soorten ijs (denk dan aan roomijs, gelato, softijs, sorbetijs, granita, waterijs, yoghurtijs en semifreddo en parfait), de methodes om ijs te maken, de tools en ingrediënten, is het vanaf pagina 20 tijd voor de core van het boek: de ijsrecepten. Die zijn opgedeeld in verschillende categorieën: schepijs, sorbet en sherbet (d.i. sorbetijs waar een klein beetje zuivel aan toegevoegd werd, waardoor het iets romiger is dan sorbet), ijs op een stokje, frozen yoghurt, ijscoupes en ijstaarten. Hierna volgt nog een hoofdstuk bijzondere manieren van ijs eten (met ijsklontjes met een smaakje, gefrituurd ijs, chocoladefondue met ijs,…), drankjes met ijs, recepten voor hoorntjes en wafels om tot slot te eindigen met toppings en sauzen.

 

Aniek Keijsers, Ijs & Co

 

Nu, wat die verschillende ijsrecepten zelf betreft, ik kan niet kiezen welk recept ik het eerst wil maken. Allemaal zien ze er mouthwatering lekker uit. Een greep uit het aanbod: granaatappel-prosecco-sorbet, ahornsiroop-ijs met honeycomb, Guinness Stout-melkchocolade-ijs, ijs van cornflakes, gekaramelliseerde wittechocolade-ijs, bruineboter-ijs, tiramisu-ijstaart, chocolade s’mores-ijsjes, frambozenmagnums met witte chocolade,… En ga zo nog maar eventjes door!

 

Aniek Keijsers, Ijs & Co

 

Ik beloof jullie op mijn plechtig communiezieltje (nou, nou, dat is al even geleden!) dat ik minstens 1 recept ga maken en delen. Ik ga voor het ahornsiroop-ijs met honeycomb. Ik ben dol op de Canadese siroop en ben al helemaal aan het kwijlen bij het zien van de foto… Wordt vervolgd! En laat die zomer nu maar losbarsten en vooral heel lang duren.

 

Aniek Keijsers, Ijs & Co

 

Titel: Ijs & Co is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Aniek Keijsers
Uitgeverij: Good Cook
Formaat: 196 mm x 247 mm – hardback
Aantal pagina’s: 224 pagina’s
Prijs: 20,95 euro
ISBN: 9789461432117

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.521 andere abonnees

ARCHIEF

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Aniek Keijsers, Ijs & Co

by Myriam Minne time to read: 2 min
0