Hap en Tap logo zonder streep
Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt

Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt

25 jul 2016 | Kookboeken, Reviews

Op 9 juni was ik uitgenodigd bij Yvonne Eijkenduijn in Lommel voor de voorstelling van haar nieuwe boek, Yvestown kookt… Yvonne wie? Yvonne Eijkenduijn, columniste voor SJIEK, de weekendbijlage bij Het Belang van Limburg en blogster van de razend populaire blog Yvestown. Nieuwe boek? Jazeker, Yvonne is al toe aan nummertje vier… Een bezige bij, maar sorry, Yvonne, maar ik had nog nooit van je gehoord… Shame on me!

Nu bleek de boekvoorstelling plaats te vinden op een doordeweekse werkdag en dan nog in het verre Limburg en dus bedankte ik vriendelijk voor het aanbod. Maar toen kwam, korte tijd later, het voorstel om deel uit te maken van een Blogtour die het boek Yvestown kookt, zou maken. Zoals de Ronde van Frankrijk elke dag halt houdt op een andere plek, zou het boek ook de Nederlandstalige blogosfeer doorkruisen… De Mont Ventoux zou voor 1 dag in Lochristi liggen als het ware. Dàt zag ik wel zitten en zei volmondig ‘ja!’. De hoogste tijd om Yvonne nader te leren kennen, al was het dan wel niet persoonlijk, maar door haar columns te lezen, want het boek Yvestown kookt is eigenlijk gewoon een bundeling van Yvonnes columns en begeleidende recepten die het afgelopen jaar verschenen zijn.

 

Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt

 

Het boek leest als een trein. Wat schrijft deze dame vlot! Doorheen het boek maak je een heel levensjaar van Yvonne mee, te beginnen in de winter. Haar kookstijl is net als haar schrijfstijl: no-nonsense. Gerechten die binnen het half uur op tafel staan en waarvoor je alle ingrediënten in de supermarkt om de hoek vindt. Gezonde gerechten? Ja, ook, maar dat niet alleen. Yvonne is een vrouw van vlees en bloed en heeft haar guilty pleasures: “met een theelepel Nutella uit de pot snoepen, bruine M&M’s eten in de auto en wanneer je aan het eind van de dag bij het uitkleden er eentje tegenkomt in je BH hem toch gewoon in je mond stoppen en opeten…” Het zijn haar woorden, maar het zouden perfect die van mij kunnen geweest zijn. Een vrouw naar mijn hart, die Yvonne!

 

Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt

 

Als je me vraagt welke mijn favoriete recepten zijn uit het boek, dan koop ik een paar jokers. Er eentje uitkiezen, zou zonde zijn… Haar Zweedse balletjes met zoetzure salade zie ik wel zitten. En ook haar varkenshaasje (ingesmeerd met een mengsel van honing en ahornsiroop!) met geroosterde asperges ziet er zalig uit. Maar haar superoriginele chocolade cheesecake potjes (die eruitzien als een potje munt op de vensterbank), daarvoor mag je me ’s nachts wakker maken.

Yvonne, bedankt voor je spontaniteit en openhartigheid. De manier waarop je ons een kijk gunt in je leven is super. Proficiat met dit mooie boek! De teksten, de foto’s, de recepten,… allemaal van jouw hand. Petje af. Ik wil je dringend in ’t echt leren kennen. Voor boekvoorstelling nummer 5 kom ik wél graag tot in Limburg gereden… ?

 

Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt

 

Titel: Yvestown kookt is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Yvonne Eijkenduijn
Uitgeverij: WPG uitgevers België
Formaat: 24 x 278 x 202 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 208
Prijs: 24,99 euro
ISBN: 9789059087743

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.391 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

2 Reacties

 1. Yvonne

  aaaaaaaaaaah dikke zoen voor deze prachtige recensie xxx

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Jij bedankt voor het leuke boek! Hopelijk komen we elkaar gauw eens tegen. 🙂
   Liefs
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt

by Myriam Minne time to read: 2 min
2