Hap en Tap logo zonder streep
Meringue girls

Meringue, zoet, zalig en oogverblindend schuim

14 jul 2014 | Kookboeken, Reviews

Een vrouw kan nooit genoeg… kookboeken hebben. Ik weet het. Een normale vrouw zou daar het woord schoenen, of sjakoshen of kleedjes invullen. Bij mij is dat kookboeken. Maar ja, ik ben dan ook geen normale vrouw.

Wanneer een VOL-LE-DIG kookboek dan ook nog eens enkel en alleen gewijd is aan meringue, tjah dan word ik hélemaal wild. Laat meringue, samen met moelleux én macarons mijn 3 favoriete ‘mmm’s’ zijn. Hiervoor mag je me midden in de nacht wakker maken. Echt waar. Ik ga niet boos worden.

Van de cover van dit boek alleen al word je op slag vrolijk. De koekjes in de meest fancy kleuren lachen je toe, van gemarmerd paars over citroengeel tot vurig rood. Maar lost het boek z’n verwachtingen ook in? Een heel boek, 160 pagina’s dik, gewijd aan één koekje, is dat niet een beetje van het goede teveel? Hélemaal NIET. Believe me!

Op de eerste 30 pagina’s wordt uitgebreid uitgelegd wie The Meringue Girls, Alex Hoffler en Stacey O’Gorman zijn, geven ze tips en technieken voor de lekkerste meringues en gaan ze dieper in op de Meringue Girls-mix, zeg maar hun beproefde manier om meringue te maken. Zij kiezen steevast voor een kruising tussen Zwitsers en Italiaans schuim, waarbij de suiker eerst wordt verhit in de oven om daarna bij de geklopte eiwitten te worden gedaan. Tijdrovend, maar wél succesvol. Het is ook de manier van Yotam Ottolenghi, door de girls tot de ‘godfather van de meringues’ gebombardeerd.

Vooral de tip om snel én makkelijk unieke kleurtjes aan de meringues te geven, vind ik DE MAX! Ik ga hier nu niet verder over uitweiden, maar ben van plan om de theorie heel binnenkort in de praktijk om te zetten. Wordt vervolgd!

Trouwens, wat die praktijk betreft, kan ik zeggen dat er véél, héél véél recepten in dit boek staan die ik wil uitproberen. Na het obligate hoofdstuk over het toevoegen van smaak aan de schuimpjes (passievrucht, groene thee, kaneel, speculaas, kokos, hazelnoot, enz…), volgt een hoofdstuk over de vulling voor schuimpjes. Chocoladeganache, pindakaas, citroen en maanzaad, koffiecrème, Nutella-botercrème, het kan allemaal om de schuimpjes aan elkaar te plakken.

Maar dan begint het pas: zomers desserts, winterse verwennerijen, cadeau-ideetjes én recepten om iets met de dooiers te doen… De hoofdstukken volgen mekaar op én elk hoofdstuk heeft veel fraais te bieden voor op mijn TO DO-lijst. Alles is immers glashelder uitgelegd én prachtig in beeld gebracht! De regenboogbruidstaart, de Ferrero Rocher meringuetoren, de ‘Mix en Match’ zomerse Eton Mess, de pavlova van pistache en rozenwater met Griekse yoghurt, honing en vijgen, de amandelmeringuerol, de appelcrumble met kaneelschuimpjes en warme custard,… ze doen mij stuk voor stuk watertanden!

Het introzinnetje van de Meringue Girls ‘Dit boek is opgedragen aan iedereen die graag met zijn 9-tot-5 baan wil stoppen’ gaat helemaal op voor mij. Ik zou zo mijn job kunnen opgeven om elke dag met meringue aan de slag te gaan…

3 redenen waarom dit boek een must-have is:
– Het boek bevat interactieve content waarbij het mogelijk is om dankzij de Layar App how-to filmpjes te bekijken.
– Jamie Oliver is fan van deze nieuwe trend van de Meringue Girls: “Naughty, but very, very nice!” Wie zijn wij om hem tegen te spreken?
– € 14,99 voor 160 pagina’s boordevol inspirerende meringue recepten in alle kleuren van de regenboog is géén geld!

Meringue, zoet, zalig en oogverblindend schuim is verkrijgbaar in de boekhandel & speciaalzaken en online o.a. bij Bol.com en Proxis.
160 pagina’s.
Uitgegeven door Kosmos.
Prijs: € 14,99.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.579 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Sarah TL

    Waw, die foto's alleen al zijn om op te eten!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Meringue, zoet, zalig en oogverblindend schuim

by Myriam time to read: 2 min
1