Moments, tableware van Belgische makelij wint design award!

Ondertussen een paar weken geleden alweer – op 28 mei om precies te zijn – was ik samen met een aantal collega’s uitgenodigd bij Point-Virgule in Deinze. Reden van het bloggersevent: ons laten kennismaken met Moments, een reeks bestaande uit 20 verschillende artikelen in 3 verschillende hoogtes gemaakt uit duurzaam porselein die de prestigieuze iF Design Award gewonnen had. En hoe kan je die kennismaking beter doen dan door hongerige (lees: uitgehongerde) bloggers eten te serveren op het Award winnende servies?

Kosten noch moeite werden gespaard en chef Harry Belmans van restaurant Zjalto werd helemaal vanuit Geel opgetrommeld om het kieskeurige publiek in de prachtige toonzaal te voorzien van spijs en drank. Maar voor ik jullie in woord en beeld laat meegenieten van wat chef Harry zo allemaal voor ons bereidde, eerst een woordje uitleg over het servies dat met de felbegeerde award aan de haal ging.

 

Moments, tableware van Belgische makelij wint design award!

 

Moments, één collectie, eindeloze combinaties

Point-Virgule lanceerde i.s.m. de Belgische designer Alain Monnens de collectie Moments by Point-Virgule. Deze collectie omvat porseleinen borden, onderleggers uit kunstleer en serveerborden en -planken uit acaciahout.

Deze borden zijn niet je zoveelste eenvoudige ronde bord. De designer nodigt met de unieke vorm de gebruikers uit om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan. De drie verschillende hoogtes en verschillende formaten bieden de mogelijkheid om speels te combineren tot een persoonlijk geheel. De borden zijn gemaakt uit duurzaam porselein en zijn hierdoor beter bestand tegen barsten en dus ideaal voor gebruik in horeca.

 

Moments, tableware van Belgische makelij wint design award!

 

Naast de uitgebreide reeks porseleinen borden brengt Point-Virgule ook serveerborden en -planken uit acaciahout en placemats en bijhorende glasonderzetters uit kunstleer in dezelfde unieke vorm. Mix ’n match de verschillende materialen en creëer een overvloed aan lekkere gerechten voor een gezellige avond onder vrienden.

 

Moments, tableware van Belgische makelij wint design award!

 

Genoeg over Moments, over naar de orde van de dag: wat kreeg ons Myriam voor de kiezen geschoven daar in Deinze? Wel, mannekes, ’t is niet voor ’t een of ’t ander, maar wat chef Harry ons voorschotelde was van een bijzonder hoog niveau. Als amuses kregen we een gefrituurde oester met nori, kop met graanmosterd en ravioli van zoetwatergarnaal. Daarna kwam een coquille met dashi, oestermayonaise, zeewier en daikon. Als hoofdgerecht volgde een risotto met kalfswang, wilde spinazie en bonenkruid. De avond werd smaakvol afgesloten met een dessert op basis van aardbei, wortel, rabarber, pistache en geitenkaas. Hoewel het al een maand geleden is, herinner ik me dit topdessert nog alsof het gisteren was. En ik heb nochtans vaak een geheugen als een zeef. Maar niet als ’t op lekker eten en/of recepten aankomt!

 

Moments, tableware van Belgische makelij wint design award!

 

Bedankt aan het team van Point-Virgule en aan chef Harry en zijn echtgenote voor de fijne ontvangst en culinaire verwennerij. En uiteraard bedankt aan de collega’s voor het gezelschap!

Related Post

Tags: , , , ,

Moments, tableware van Belgische makelij wint design award!

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: