Vergeet de klassieke keukenwinkel waar de ene keuken netjes tegen de andere aangeplakt staat. DSM schudt met een totaal nieuw concept de hele keukenwereld wakker. Voortaan zal je bij DSM Keukens (voortaan ook sponsor van Club Brugge, dit geheel terzijde ?) ook echte belevingscorners vinden. Wat moet je je daar bij voorstellen? De gepresenteerde keukens maken deel uit van een geheel, met aanpalend een salon, leefkamer en/of bureau. Kortom, zoals het bij je thuis zou kunnen zijn. Zo kan je je veel levendiger voorstellen/inleven hoe de keuken van jouw voorkeur er bij jou gaat uitzien. En stel dat je bij DSM Keukens pakweg de eettafel, het salon of de haard ziet staan die perfect past bij de keuken van je dromen, wel dan kan je die gewoon bijbestellen. Hoe cool is dat? (Wel heel gevaarlijk voor mijn portemonnee, dat wel ?).
De 1e toonzaal die volgens dit More concept is opgebouwd is die in Schoten.Β De toonzaal van meer dan 2000 m2 (!) ging onlangs open en ik was van de partij. De openingsspeech werd gehouden door Sofie De Schepper, die samen met haar broer Tim, al de 4de generatie van het familiebedrijf is:Β “We starten in het nieuwe winkelconcept nog altijd vanuit de keuken als centraal punt, maar vanaf nu kan de klant die iets meer wenst, maar in dezelfde materialen of dezelfde stijl, dat ook bij DSM Keukens vinden. We hebben de winkel ingedeeld in 6 inspiratiecorners (modern, Scandinavisch, landelijk, industrieel, klassiek en glamour) om een huiselijk gevoel te creΓ«ren en de klant te inspireren”.
DSM Schoten is nog maar de start. Alle nieuwe vestigingen zullen vanaf nu met dit More concept worden uitgebreid. De nieuwe winkel aan de Bredabaan in Schoten is trouwens al de 14de voor de keukenspecialist. Binnenkort volgt nog een toonzaal in Gosselies, na Namen, het 1de filiaal in WalloniΓ« voor de keten.
En dan nu een persoonlijk vraagje: ik moet eind juli een 3-gangen diner gaan koken bij DSM Keukens in Drogenbos voor de winnaars van de vaderdagwedstrijd. Welke 3 gerechten zouden jullie als winnaars graag door mij voorgeschoteld krijgen?Β ? Maak het mij niet te lastig he! Reageren kan hieronder of op mijn Facebook pagina. Merci voor de hulp! Ik heb al zoveel recepten geblogd (xx om precies te zijn) dat ik door het bos de bomen niet meer zie.
Meer weten over het nieuwe concept More van DSM Keukens? Bekijk dan eens de speciaal daartoe gecreΓ«erdeΒ website. Of beter nog, wip eens binnen in de toonzaal van Schoten. Ze zijn op zondag open!
Voorgerecht: Tomaat mozzarella 2.0 tis zomer en vegetarisch.
hoofdschotel: Ovenschotel met heilbot, mosselen, venkel en saffraansaus ook goed voor zij die geen vlees eten en je kan laten zien hoe hun oven kan gebruikt worden.
Dessert: Gratin van zomerfruit met seizoen fruit.
Dankjewel, Christian. Klinkt heel goed allemaal: gaat goed samen, seizoensgebonden en die ovenschotel met heilbot en mosseltjes is zalig inderdaad. Bedankt voor je reactie!
Een fijne zomer!
Myriam
Dag Myriam,
Voor mij zou dat mogen beginnen met gebrande makreel, komkommer en avocado. Vervolgens een typisch belgisch bordje, hetzij ietske exclusiever met traag gegaard dry aged beef, jus van dragon en met ragfijne frietjes (faΓ§on Meus) en om af te sluiten een dessertje van witte chocolade, soepje van kokos, passievrucht en framboos.
Het hoeft zelfs geen Vaderdag te zijn, voor mij mag je dit altijd voorschotelen als de gelegendheid zich voordoet π π π
Kookze groetjes, Geert
Klinkt heerlijk, Geert.
Ik heb een tegenvoorstel: wij gaan dat eens samen klaarmaken met Hans erbij voor onze partners. Wat denk je? Is dat geen topidee?
Groetjes
Myriam
Ik zorg dat mijn wijnkelder niet op slot is dan enne … t’is trouwens nog redelijk gezond ook hΓ© π π π
Diene wijnkelder is alleen voor mij dan. Mijn ventje drinkt niet. Maar ik des te meer, ik moet trainen voor de marathon van de MΓ©doc hΓ©? π