Hap en Tap logo zonder streep
Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

3 okt 2016 | Events, Reviews, Varia

Als blogger word ik vaak uitgenodigd op allerlei events. Uiteraard is het de bedoeling dat ik hieraan dan achteraf een blogartikel wijd. Maar een paar weken geleden won ik een kookworkshop, gewoon door deel te nemen aan een eenvoudige wedstrijd op de FB-pagina van Siematic Antwerpen. Nu hoef ik hier helemaal niet over te bloggen, maar het was zo’n fijne én vooral leerrijke avond dat ik het wél doe. De workshop werd in goede banen geleid door Daphne Aalders van Food For Foodies, bijgestaan door de sympathieke Ans Driesen. De dames vormen een topduo dat niet terugschrikt voor een ‘uitje’ langs de Arabische, Aziatische of Afrikaanse keuken.

 

Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

 

De demokeuken van Siematic in Antwerpen bevindt zich pal tegenover het Mas. Het is op deze hippe locatie dat Daphne vaak workshops verzorgt, als ze niet in haar eigen kookatelier aan de slag is tenminste. Haar eigen stek bevindt zich in Antwerpen-Noord, de internationale buurt van ’t Stad. Dit is voor Daphne een unieke opportuniteit: zo kan je een kookworkshop bij haar volgen waarbij je eerst in de betreffende winkel boodschappen gaat doen om dan vervolgens met de gekochte ingrediënten te werken. Marokko, Indonesië, Indië, niks is haar vreemd:

“Booschappen doen is leuk. Vooral als je weet waar je wat koopt. Ik neem elke week mensen mee om te gaan winkelen. Bij de Thai, de Chinees, de Iranees, de Marokkaan,… En elke keer hoor ik dezelfde verzuchting: “Oh, wat leuk, ik had nooit vermoed dat je hier zovéél kon krijgen. In mijn eentje zou ik hier nooit zijn binnengestapt.” Niet alleen mensen van buiten Antwerpen zeggen dat, ook mensen uit de buurt.”

 

Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

 

Een nieuwe wereld(keuken) gaat open

Maar deze keer was ze dus in haar nopjes bij Siematic. Nogal wiedes, zou ik zeggen. In zo’n keuken zou ik mij ook als een vis in het water voelen… Naast mijn foodie vriendin Ann en ikzelf, waren er nog 6 gelukkige winnaars. Op het menu: onigiri (soort sushi) met gerookte vis en courgette, sobanoedels, Thaise kip met pindasaus, gyoza (Japanse ravioli) in een vegetarische versie met paddenstoelen en, als dessert, loempiaatjes gevuld met rode bonenpuree en sesam. Klinkt speciaal en dat was het ook. Speciaal maar lekker! Een hele nieuwe wereld(keuken) ging voor me open.

 

Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

 

Het leuke van de aanpak was dat we eerst met z’n allen volledig de mise en place deden, uitgebreid aperitievend en ondertussen gezellig keuvelend (er zal wel een oorzakelijk verband zijn tussen die twee), waarna we ongestoord konden tafelen. Als afsluiter van deze geslaagde avond kregen we nog het boek Food For Foodies Volume 1 van Daphne mee naar huis.

 

Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

 

Ook interesse om een shop- en kooksessie te volgen bij Food For Foodies? Klik hier.
Zelf aan de slag met de recepten? Het boek vind je hier.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. hallaert lena

  jammer dat het o ver is ik zou zeker gaan

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Eens afspreken met vriendinnen, Lena en carpoolen? Het is écht de moeite!
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 2. patricia

  hallo Myriam,

  enkele weken geleden had ik ook een gewonnen van Carrefour.
  maar ik ben spijtig genoeg niet geweest want het was ’s avonds en in Sint-Gillis en ik zag het niet zitten om alleen te rijden zo ver.
  ik vond het jammer want je leert altijd iets bij hé;
  groetjes Patricia

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Da’s waar, Patricia, je leert altijd iets bij. Da’s ook de reden waarom ik, ondertussen al 14 jaar, les volg aan Spermalie. Ook al heb ik mijn koksdiploma al, toch blijf ik leren: nieuwe technieken, presentaties, groenten,… Koken en bakken blijft evolueren.
   Liefs
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Boenk erop, die kookworkshop van Food For Foodies

by Myriam Minne time to read: 2 min
4