Hap en Tap logo zonder streep
Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

28 mei 2018 | Food, glorious food!, Reviews

De perslunches met Parmaham zijn een jaarlijkse traditie geworden, waarvoor ik telkens met heel veel plezier verlof neem. Ik weet immers op voorhand al dat het pico bello in orde gaat zijn. Vorig jaar was ik te gast bij Peppe in Genk, het jaar daarvoor was groentechef Seppe Nobels de uitverkoren ambassadeur, in 2015 vloog ik zelfs helemaal naar Parma om het productieproces vanop de eerste rij mee te maken, het jaar daarvoor was het in The Glorious* te doen,… Wist ik de voorbije jaren telkens min of meer wat ik kon verwachten, dan was dat nu helemaal niet het geval: “Roger Van Damme, bekroond tot beste patissier ter wereld in 2017, verrast met wel zeer aparte dessertgerechten met Parmaham.

Nou, moe! Desserts met Parmaham?????? Ik zette wel 1000 vraagtekens achter die gedachte. Nu ja, als je de beste van de wereld bent, dan ga je geen uitdaging uit de weg, natuurlijk. En dessert? Laat dàt mijn favoriete menugang zijn. Ik reed dus met heel veel goesting richting Antwerpen.

 

Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

 

Tijdens een heerlijk aperitiefje kwam Roger Van Damme zelf een woordje uitleg geven: “De combinatie van Parmaham met zoet ligt zo goed als voor de hand. Denk aan een klassiek ontbijt waarbij je een boterham eet met een plakje Parmaham, samen met kopje koffie of thee en een verse appelsiensap…. Het is net dat wat ik gebruikt heb in de creatie van mijn dessertrecepten met Parmaham.

 

Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

 

De recepten die ik heb gekozen zijn klassiekers die ik een moderne twist heb gegeven: een Panna Cotta, een Tiramisu en een mooie combinatie van ijs, nougatine en crumble allemaal op smaak gebracht met subtiele toetsen van Parmaham.

 

Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

 

Alle recepten hebben onze interne test doorstaan: mijn voltallig team heeft ze geproefd en goed bevonden, maar uiteindelijk zijn het steeds mijn kinderen die de finale “go” geven; wanneer zij ze lekker vinden, weet ik dat ze goed zijn.”

 

Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

 

Die kinderen van Roger Van Damme zijn échte kenners, want wat waren die drie desserts lekker. En mooi. Prachtig zelfs. Echte kunstwerkjes. Bijna te mooi om op te eten. Bijna! ? Geef toe, het zou zonde zijn om ze niet op te eten. Dat deed ik dan ook met heel veel plezier! Wat een smaakbommetjes. En ja, die Parmaham matchte wonderwel met al dat zoet geweld. Nu zou ik de receptjes hieronder met jullie kunnen delen, maar die zijn zo verfijnd en moeilijk om te maken (zelfs een piet-precies als ik zie er me geen beginnen aan!) dat ik voorstel dat jullie gewoon eens een tafeltje boeken bij Roger Van Damme om ze te proeven. ’t is de moeite!

Het Gebaar*
Leopoldstraat 24 l 2000 Antwerpen, België
Tel. +32 32 32 37 10
www.hetgebaar.be

Bedankt PR Style!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Desserts maken met Parmaham? Roger Van Damme kan dat!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: