- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Sorbet van pisco sour

Sorbet van pisco sour

 

Sorbet van pisco sour

 

Recept voor sorbet van pisco sour

(Voor)bereidingstijd: 5 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
4 limoenen
100 g suiker
50 ml pisco
600 g ijsblokjes
Angostura bitters, om te serveren

 

Werkwijze

Rasp om te beginnen de schil van 1 limoen en snijd die in dunne sliertjes. Houd apart.

Schil de limoenen met een scherp mes en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk bittere schil verwijderd wordt.

Doe het limoenvlees in een blender, gevolgd door de suiker, de pisco en de ijsblokjes (in die volgorde).

Start de blender waarbij je de snelheid langzaam opvoert tot de hoogste stand. Duw indien nodig de ijsblokjes naar beneden met een stamper. Zodra het geluid van de motor verandert (dit is duidelijk waarneembaar), stop je de blender.

Schep de massa in een doos met deksel en zet die afgesloten gedurende 1 uur in de diepvries voor een steviger textuur.

Schep de sorbet van pisco sour in glazen en werk af met de limoenzeste.

Druppel er wat angostura bitters over voor de afwerking.

 

Bron: recept vertaald van de website Great British Chefs.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post