In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier NIET om een dessertje, maar wel om een aperitiefhapje. Met vanille? Jawel, meer nog met gesmolten vanilleijs! Heuh? Jazeker en lekker dat het is! To try = to adopt!
Nodig
Vanilleijs
Komkommer
1 Granny Smith
1 sjalot
Wat dille
Peper en zout
Citroen
Een stuk gerookte paling of forel
Hoe te maken
Snij de komkommer, appel en sjalot fijn. Sprenkel citroensap over de appel tegen het verkleuren. Meng alles.
Meng gesmolten vanille-ijs met peper, zout en dille.
Vul glaasjes met de appelmengeling en schep er het ‘sausje’ over.
Werk af met de in reepjes gesneden gerookte vis.
Bron: een receptje gekregen van Monique, mijn Start 2 Run vriendin sinds jaar en dag.
Net klaar gemaakt voor mijn gasten vanavond. Ben benieuwd naar de reacties. Het hapje met geitenkaas staat ook op het menu.
Leuk, Inge, ik ben benieuwd naar wat jij en je gasten ervan vonden. Maak maar reclame voor mijn blog he! Hoe meer fans, hoe liever ik het heb! 😉
Smakelijk en een fijne avond!
Lijkt mij erg lekker. Alleen een vraag. Hoeveel vanille-ijs gebruikt jij voor 4 personen. Ga dit beslist volgende week maken voor onzegasten.
Dag Henk
Niet zo heel veel. Het ijs sprenkel je erop als sausje.
Als je 1 volle eetlepel per glaasje neemt, zal dat volstaan.
Smakelijk!
Myriam
Goeie morgen u recepten zie er zo lekker uit. Mijn vraag is ik kijk juist naar dat hapje van vanilleglaasje in de plaats van forel of paling kan ik dat met gerookte zalm ook
M .v.g
Petra
Dag Petra
Bedankt voor het compliment.
Dat kan zeker ook met gerookte zalm!
Succes en smakelijk.
Myriam