Hap en Tap logo zonder streep

Vanilleglaasjes

6 okt 2012 | Aperitief, Hapjes

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier NIET om een dessertje, maar wel om een aperitiefhapje. Met vanille? Jawel, meer nog met gesmolten vanilleijs! Heuh? Jazeker en lekker dat het is! To try = to adopt!

Nodig

Vanilleijs
Komkommer
1 Granny Smith
1 sjalot
Wat dille
Peper en zout
Citroen
Een stuk gerookte paling of forel

Hoe te maken

Snij de komkommer, appel en sjalot fijn. Sprenkel citroensap over de appel tegen het verkleuren. Meng alles.
Meng gesmolten vanille-ijs met peper, zout en dille.
Vul glaasjes met de appelmengeling en schep er het ‘sausje’ over.
Werk af met de in reepjes gesneden gerookte vis.

Bron: een receptje gekregen van Monique, mijn Start 2 Run vriendin sinds jaar en dag.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.305 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Inge

    Net klaar gemaakt voor mijn gasten vanavond. Ben benieuwd naar de reacties. Het hapje met geitenkaas staat ook op het menu.

    Antwoord
  2. Myriammm

    Leuk, Inge, ik ben benieuwd naar wat jij en je gasten ervan vonden. Maak maar reclame voor mijn blog he! Hoe meer fans, hoe liever ik het heb! πŸ˜‰
    Smakelijk en een fijne avond!

    Antwoord
  3. Henk Janssen

    Lijkt mij erg lekker. Alleen een vraag. Hoeveel vanille-ijs gebruikt jij voor 4 personen. Ga dit beslist volgende week maken voor onzegasten.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Henk
      Niet zo heel veel. Het ijs sprenkel je erop als sausje.
      Als je 1 volle eetlepel per glaasje neemt, zal dat volstaan.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  4. Petra

    Goeie morgen u recepten zie er zo lekker uit. Mijn vraag is ik kijk juist naar dat hapje van vanilleglaasje in de plaats van forel of paling kan ik dat met gerookte zalm ook

    M .v.g
    Petra

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Petra
      Bedankt voor het compliment.
      Dat kan zeker ook met gerookte zalm!
      Succes en smakelijk.
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vanilleglaasjes

by Myriam time to read: <1 min
6
%d bloggers liken dit: