Hap en Tap logo zonder streep

Witlofschuitje met rillettes van sardientjes

24 okt 2012 | Aperitief, Hapjes

Sardientjes. Begot, dat was echt jàààren om niet te zeggen decennia (jaja, ik word oud) geleden dat ik dat nog gegeten had. Als kind stond dat wel eens op ’t menu ’s avonds met een boterham. Een gezonde keuze van ons moeder, want een vette vis die ’s winters voor de nodige vitamine D zorgde! Sardientjes. Pilchards ook. Pure nostalgie!
Hier wordt ’t sardientje gecombineerd met witlof, een verrassend duo voor een eenvoudig maar smakelijk no-nonsense hapje.
Oh ja, die gedroogde algen heb ik eruit gelaten, want die kon ik nergens vinden en die kappertjes ook, want die lust ik niet. Hihi!

Nodig

Witloof
2 blikjes sardientjes zonder vel en graten
3 lente-uitjes
4 el roomkaas met verse kruiden
1 el gehakte bieslook
6 kleine augurkjes
1 el zoute kappertjes
Sap van 1/2 citroen
Mespunt piment d’espelette
1 kl gedroogde algen
Zout
Zwarte peper

Bereidingswijze

Doe de sardientjes in een kom en plet met een vork. Snijd de lente-uitjes, de kappertjes en de augurkjes fijn. Meng onder de sardientjes. Voeg het citroensap toe en de verse kaas tot je een structuur van rillettes krijgt. Breng op smaak met peper, zout, piment d’espelette en de gedroogde algen. Meng alles goed door elkaar en kruid indien nodig nog bij.
Serveer op een witloofblaadje.

Bron: receptje van de kookles van een collega.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.485 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Witlofschuitje met rillettes van sardientjes

by Myriam time to read: 1 min
0