- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Vanilleglaasjes

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier NIET om een dessertje, maar wel om een aperitiefhapje. Met vanille? Jawel, meer nog met gesmolten vanilleijs! Heuh? Jazeker en lekker dat het is! To try = to adopt!

Nodig

Vanilleijs
Komkommer
1 Granny Smith
1 sjalot
Wat dille
Peper en zout
Citroen
Een stuk gerookte paling of forel

Hoe te maken

Snij de komkommer, appel en sjalot fijn. Sprenkel citroensap over de appel tegen het verkleuren. Meng alles.
Meng gesmolten vanille-ijs met peper, zout en dille.
Vul glaasjes met de appelmengeling en schep er het ‘sausje’ over.
Werk af met de in reepjes gesneden gerookte vis.

Bron: een receptje gekregen van Monique, mijn Start 2 Run vriendin sinds jaar en dag.

Related Post