Chocolade hartjes

Chocolade. Ik geniet er dagelijks van. Echt waar. Geen zever. Een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd in mijn geval. Geen grote repen, maar 1 klein stukje na het avondeten. Mmmmh. En eentje ’s middags. Wat dachten jullie nu? 🙄 Onlangs maakte ik een dessertje in Spermalie waarbij allerlei vormen van banaan gecombineerd werden met chocolade die gemengd was met tahin (sesampasta) en feuilletine. Nu, ben ik geen fan van bananen. Bananen zijn voor mij een noodzakelijk kwaad wanneer ik train voor een marathon. Maar die chocolade met tahin was zo lekker dat ik die thuis meteen opnieuw maakte en in de vorm van chocolade hartjes uitstak, want Valentijn komt eraan, remember?

Ik was trouwens niet alleen die mening toegedaan. AL mijn klasgenoten van Spermalie genoten van de chocolade hartjes. Alleen, waren het in de les geen hartjes, maar cirkels. Maar ik vind hartjes mooier. Toepasselijker ook. Want ik hou van jullie. Jullie commentaren onder mijn blogs en likes op Facebook en Instagram doen me enorm veel plezier. En dus vond ik dat het weer eens tijd werd voor een wedstrijdje. Van 22 t/m 24 februari vindt in Brussel terug het Chocoladesalon plaats (openingsavond op 21 februari). Zelf kan ik er – tot mijn grote spijt – niet bij zijn, want dan speelt Club op het veld van Salzburg… En mijn liefde voor Club is nu eenmaal nog groter dan die voor chocolade. Maar het goede nieuws is: ik mag mijn tickets wegschenken!

Dus, heb je zin om als VIP de openingsavond mee te maken (met 2 personen) of ga je liever als ‘gewone’ gast de 130 (!) exposanten ontdekken op de 8000 m2 in Tour & Taxis, surf dan als de bliksem naar mijn Facebook pagina en/of mijn Instagram account, ik geef op beide social media kanalen 2 VIP-tickets en 3 gewone kaartjes weg. Deelnemen op beide kanalen is toegestaan. Succes! De winnaars worden donderdagavond bekend gemaakt op de respectievelijke kanalen.

Niet gewonnen? Dan kunnen jullie thuis nog altijd deze chocolade hartjes maken…

 

Chocolade hartjes

 

Recept voor chocolade hartjes

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusten: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
200 g donkere chocolade, 66% cacao
1 tl boter
3 el tahini
1 snuifje zout
150 g feuilletine (of Crêpes Dentelles koekjes grofgehakt, o.a. te koop bij Carrefour)

 

Werkwijze

Doe de chocolade en boter samen in een sauteuse en smelt op een laag vuur.

Meng de tahini en het zout erdoor en roer tot de massa zacht is.

Spatel er de feuilletine doorheen.

Rol het mengsel uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van ca. 3 mm.

Laat in de koelkast afkoelen gedurende ca. 2 uur.

Gebruik hartvormige uitstekers en steek hartjes uit de chocolade.

Bewaar ze in de koelkast tot gebruik.

 

Bron: recept van Dhr. Pascal Vanneste, leraar aan hotelschool Spermalie.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Chocolade hartjes

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: