Hap en Tap logo zonder streep
Mosselen met champagnesabayon

Mosselen met champagnesabayon

28 dec 2018 | Hapjes, Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Meestal zit ik niet om een introtekstje verlegen en vloeien de woorden zo uit mijn pen… euh klavier. Maar kijk, vandaag lukt het niet. Hoe zeggen ze dat? Een writers block? Ik heb precies wel meerdere blocks dit jaar: van een runners block heb ik ook al last… Geen enkele wedstrijd heb ik gelopen. Nul! Ik was nochtans van plan om de halve marathon van Amsterdam te lopen en was goed aan het trainen, maar toen raakte mijn loopvriendin geblesseerd en weg was mijn motivatie. Gelukkig heb ik nog geen cooking of baking block. Anders hadden jullie deze mosselen met champagnesabayon moeten missen en dat zou zonde geweest zijn.

 

Je kan de mosselen als amuse serveren – finger food om duimen en vingers bij af te likken – of als voorgerecht. Je kan de mosselen al direct dit weekend maken voor je eindejaarsdiner of je kan wachten tot Valentijn. Liefde is… samen zoals Lady en de Vagebond deze mosselen met champagnesabayon leegslurpen. Kijk, al schrijvend komt de inspiratie opeens terug. ?

PS Ik zou jullie wel aanraden om minder citroensap en/of zure room toe te voegen. Mijn Vagebond en ik vonden de sabayon iets te zuur… ?

 

Mosselen met champagnesabayon

 

Recept voor mosselen met champagnesabayon

(Voor)bereiden: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Nodig voor 4 personen (als voorgerecht):
800 g mosselen
20 g boter
1 sjalot
1 teen knoflook
10 cl droge witte wijn
1 kruidentuiltje
2 eierdooiers
15 cl champagne
Sap van 1/2 citroen
100 g zure room
Enkele snufjes kerrie
2 takjes kleinbladig basilicum voor de afwerking

 

Bereidingswijze

Was de mosselen en schrob grondig schoon. Smelt de boter in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot en de knoflook op laagvuur. Voeg de witte wijn en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, doe er de mosselen bij en stoof 4 à 5 min.

Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan en verwijder een halve schelp van elke mossel. Hou de mosselen warm onder een vel aluminiumfolie. Zeef het mosselvocht.

Klop de eierdooiers op met 2 el mosselvocht en de champagne. Voeg het citroensap toe en klop op in een bain-marie tot de sabayon begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 6 à 7 min. Spatel de zure room en de kerrie door de sabayon.

Schep de mosselen in een warme schaal en lepel er de champagnesabayon over, werk af met basilicum en serveer.

 

Bron: recept van de website Knack Weekend.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.701 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mosselen met champagnesabayon

by Myriam Minne time to read: 2 min
0