Je kan de mosselen als amuse serveren – finger food om duimen en vingers bij af te likken – of als voorgerecht. Je kan de mosselen al direct dit weekend maken voor je eindejaarsdiner of je kan wachten tot Valentijn. Liefde is… samen zoals Lady en de Vagebond deze mosselen met champagnesabayon leegslurpen. Kijk, al schrijvend komt de inspiratie opeens terug. ?
PS Ik zou jullie wel aanraden om minder citroensap en/of zure room toe te voegen. Mijn Vagebond en ik vonden de sabayon iets te zuur… ?
Recept voor mosselen met champagnesabayon
(Voor)bereiden: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Nodig voor 4 personen (als voorgerecht):
800 g mosselen
20 g boter
1 sjalot
1 teen knoflook
10 cl droge witte wijn
1 kruidentuiltje
2 eierdooiers
15 cl champagne
Sap van 1/2 citroen
100 g zure room
Enkele snufjes kerrie
2 takjes kleinbladig basilicum voor de afwerking
Bereidingswijze
Was de mosselen en schrob grondig schoon. Smelt de boter in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot en de knoflook op laagvuur. Voeg de witte wijn en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, doe er de mosselen bij en stoof 4 à 5 min.
Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan en verwijder een halve schelp van elke mossel. Hou de mosselen warm onder een vel aluminiumfolie. Zeef het mosselvocht.
Klop de eierdooiers op met 2 el mosselvocht en de champagne. Voeg het citroensap toe en klop op in een bain-marie tot de sabayon begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 6 à 7 min. Spatel de zure room en de kerrie door de sabayon.
Schep de mosselen in een warme schaal en lepel er de champagnesabayon over, werk af met basilicum en serveer.
Bron: recept van de website Knack Weekend.
0 reacties