De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: traag gegaard vlees

Eigenlijk is deze test geen echte ‘Magimix Cook Expert versus Thermomix’ test. Waarom? Heel eenvoudig: garen op lage temperatuur in de Thermomix niet lukt. Niet in het oude toestel en ook niet in de nieuwe Thermomix TM5. Hier zijn 2 simpele redenen voor:

  1. Als je wil garen op lage temperatuur, dan moet je die temperatuur kunnen regelen per graad. En dat lukt niet met de Thermomix. Die is enkel per 5 graden verstelbaar.
  2. Het mes in de Thermomix blijft constant draaien. Rechtsom of linksom, maar het blijft wel draaien. Iets wat er zou voor zorgen dat de vacuümzak scheurt.

Of het in de Magimix Cook Expert wel lukte, dat kan je zien in mijn derde You Tube filmpje…

 

 

Mijn slotconclusie over de Magimix Cook Expert

Ik denk dat mijn boodschap aangekomen is: de Magimix Cook Expert is een keigoed toestel dat gemaakt is om de Thermomix het vuur aan de schenen te leggen. En waar mogelijk te overtreffen. Nogal logisch lijkt me dat wanneer je een nieuw toestel op de markt brengt, je de concurrentie analyseert en probeert om beter te doen. Da’s bij alle toestellen toch zo? Gsm’s, ovens, wasmachines,… Ik snap dan ook eigenlijk niet waarom mensen (soms) zo heftig en giftig reageren op mijn tests… Zouden ze dat ook doen wanneer ik zwart op wit bewijs dat de Bauknecht wasmachine beter is dan de Bosch, ik zeg zomaar iets? (Niks tegen Bosch of voor Bauknecht, trouwens, ik ken niks van wasmachines). Ik beweer trouwens niet – en dat zal ik ook nooit doen – dat de Thermomix geen goed toestel is.

Soit. Ik zou nog een paar tests kunnen doen om de stand op een forfaitscore te laten uitlopen, maar dat ga ik niet doen. Wel ben ik van plan om in de toekomst Thermomix recepten aan te passen voor de Magimix Cook Expert en daarvan You Tube filmpjes te maken. Dus, als jullie speciale wensen hebben, shoot!

 

Maar ook de slotconclusie van The Flo Kitchen

Tot slot nog even dit. Ik heb het al gezegd, maar herhaal het graag nogmaals: ik werd en word NIET betaald door Magimix om dit te doen/schrijven. Ik kreeg een toestel in bruikleen, maar ik ben ondertussen gewoon keihard fan. En zoals ik nogal fanatiek en gedreven* ben in alles, zo sta ik ook voor het volle pond achter de Cook Expert. By the way, ik ben niet alleen. Als je het Engels goed beheerst én veel tijd hebt, dan moet je de review van The Flo Kitchen eens lezen. Zij heeft echt elk onderdeel van beide toestellen in detail ontleed. Ze is het helemaal met me eens. Of allez, ik ben het helemaal met haar eens. Ze was me voor. 😉

Check ook mijn eerste You Tube filmpje waarin ik sabayon maakte en mijn tweede met de rundertartaar. Abonneer je op mijn You Tube kanaal om als eerste een melding te krijgen wanneer er een nieuw filmpje online komt.

Richtlijnen voor het garen van kalfsvlees op lage temperatuur:
50° C = bleu
51-53° C = saignant
54-56° C = à point

Wil je het volledige recept zoals ik het kalfsvlees at tijdens een kookles met asperges, worteltjes en een patatje erbij? Klik dan hier.

*Voor wie me niet kent/volgt, een paar voorbeelden van mijn gedrevenheid:

  1. Vijf jaar geleden ben ik ‘onnozelweg’ gestart met bloggen en zit momenteel aan meer dan 20.000 unieke bezoekers per maand.
  2. Ik ben gestart met Start 2 Run en liep ondertussen 10 marathons, waaronder een speciale van 56 km.
  3. Al van kindsbeen af supporter ik voor Club Brugge en ga ondertussen zelfs mee naar Europese uitwedstrijden. #bluvngoan is het motto van FCB en dat is me op het lijf geschreven.

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: traag gegaard vlees

by Myriam Minne time to read: 2 min
21
%d bloggers liken dit: