Hap en Tap logo zonder streep
Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

6 nov 2023 | Kookboeken, Reviews

Het zijn hoogdagen voor mijn bedrijvige blogcollega’s! Na Messy Chef Jelle met F*ck Granola heeft nu ook Yasmine Marchal, aka Tartes Yaya, een nieuw boek uit: Meer Ongewoon Zoet. Haar eerste boek, Ongewoon Zoet, verscheen in januari 2021 en dus was de tijd inderdaad rijp voor een opvolger. De herfst is natuurlijk het bakseizoen bij uitstek. Goed gezien van mijn ex-collegaatje!

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

Net zoals in haar eerste boek legt Yasmine in een uitgebreide intro uit hoe je dit boek moet gebruiken. Haar zoontje heeft immers diabetes type 1 en dus heeft Yasmine van de nood een deugd gemaakt: gezond bakken is haar handelsmerk geworden. Bij elk recept staat de voedingswaarde vermeld met in detail de koolhydraten, de vetten, de verzadigde vetten, de eiwitten en de vezels. Er zijn ook icoontjes voorzien voor wie op zoek is naar lactose- of glutenvrije recepten.

Alle recepten in dit boek zijn zorgvuldig getest, geproefd, nogmaals getest (tot 3 keer toe!), opnieuw geproefd en goedgekeurd. Je kan een heleboel klassiekers verwachten, zoals een rijsttaart, abrikozentaart, mattentaartjes,… maar ook enkele vernieuwende recepten zoals een red velvet cake met een twist, vatrushka’s (watte?), chocolademuffins met courgette…

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken: Breakfast, Eat Your Greens, It Ain’t Easy Being Cheesy, Easy Come Easy Go, Piece of Cake (and Pie) en Ice Ice Baby. Ja, wie zou er niet willen ontbijten met appelflappen, met cottage cheese pannenkoekjes of met wentelteefjes uit de oven? Ik alvast wel!

Een grote fan van groenten in gebak ben ik niet, maar voor de wortelcake van Yasmine mag je me wakker maken. En ook de pompoenmoussetaart ziet er to die for uit. Slim om groenten te verbergen in gebak, zo kan je kinderen (en mij!) ongemerkt meer groenten laten eten.

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

Mijn favoriete hoofdstuk? It Ain’t Easy Being Cheesy! Alle 8 de recepten zou ik wel willen maken, maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor de Japanse kaastaart, de espresso-cheesecake met notenbodem en de chocolade tulband-cake met kaastaartvulling. (Wat had je nu gedacht? Dat ik me ging beperken tot eentje ofwa?).

In Easy Come Easy Go gaan makkelijke recepten met alle aandacht lopen. Denk dan bvb. aan de luie nectarinegalette of de 1-2-3 tarte tatin met banaan. Lekker (gezond) gebak dat je in no time op tafel tovert. Voor de 1-2-3 tarte tatin met banaan komt er zelfs geen mixer of mengkom aan te pas. Hoe zot is dat?

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

In Piece Of Cake (And Pie) staan 12 recepten, klassiek en minder klassiek, maar allemaal om ter lekkerst. De citroen-frambozencake was al naar me aan het knipogen en ook de kokos-amandelcake ziet er fantastisch uit. Ik zou er zo aan beginnen (ware het niet dat ik eerst nog een paar kersttaartjes voor jullie op de planning heb staan).

In het laatste hoofdstuk deelt Yasmine 5 recepten voor (n)ice cream: skyr ijslolly’s, vegan mini-Magnums,… Sorry Yasmine, ik snap je insteek, maar vegan is niet aan mij besteed, zoals je weet. Een ijsje moet voor mij met échte volle room zijn. Maar kijk, aan jou om me van het tegendeel te overtuigen en me zo’n N-ice praline voor te zetten, wanneer ik binnenkort op babybezoek kom! 😉

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

Bedankt Yasmine voor het gesigneerde boek en de mooie woorden: “Voor Myriam, mijn allergrootste voorbeeld en waarmee mijn bakavonturen begonnen! Deze receptjes zijn voor jou waarschijnlijk véél te simpel, maar ik kan je wel verzekeren dat ze heel lekker zijn! Geniet ervan!” Wel, Yasmine, geen haar op mijn hoofd dat daaraan twijfelt!

Je vindt Meer Ongewoon zoet online en in de boekhandel, maar voor een gesigneerd exemplaar kan je ook bij Yasmine zelf terecht via haar blog.

Titel: Meer Ongewoon Zoet
Auteur: Yasmine Marchal
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Formaat: 190 mm x 245 mm
Aantal pagina’s: 210
Prijs: 27,50 euro
ISBN: 9789464788433

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.589 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Yasmine Marchal, Meer Ongewoon Zoet

by Myriam Minne time to read: 2 min
0