Hap en Tap logo zonder streep
Ta-Ze

Voor Turkse topolijfolie moet je bij Ta-Ze zijn

5 dec 2016 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Na mijn ontbijt bij Latifé van Caramel bleef ik nog even in het centrum van Gent hangen en wipte binnen bij Ta-Ze, in de Koestraat nr 11. Best grappig eigenlijk: de overeenkomsten tussen Caramel en Ta-Ze zijn groot. Net als Latifé is ook Ramo, de uitbater van Ta-Ze, van Turkse afkomst en volledig geïntegreerd. En zoals Latifé vol vuur praat over haar taarten, zo is Ramo enorm gepassioneerd door zijn olijfolies.

Amper een voet over de drempel, liet hij me al meteen proeven van zijn kwaliteitsproducten. Neen, niet door me een stukje brood in de olijfolie te laten dopen, maar door me slokjes olijfolie te laten drinken!!! Een lichte paniekaanval maakte zich van me meester. Ik wist immers niet hoe mijn (gevoelige) darmen hierop zouden reageren en ik zag al doemscenario’s voor me van een volledige dag op het toilet… Maar Ramo stelde me gerust:  “Madammeke, olijfolie is zoals fruitsap. Het is vloeibaar goud en zit vol antioxydanten.” Mijn darmen waren duidelijk onder de indruk van zoveel goeds, want ze hielden zich heel de dag netjes gedeisd. 😉

 

Voor Turkse topolijfolie moet je bij Ta-Ze zijn

 

Terwijl ik mijn blik liet gaan langs de sierlijke flesjes vloeibaar goud, vertelde Ramo honderduit verder: “De Taris olijfolie, zo heet de olijfolie die bij Ta-Ze verkocht wordt, is volledig fairtrade en in sommige gevallen ook bio. Door  Taris te kopen steun je dus de plaatselijke boeren. Die boeren plukken alle olijven nog met de hand. Alleen op die manier kan de kwaliteit gewaarborgd worden. Olijfolie is een echte superfood en zit bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten die het verouderingsproces vertragen.”

Hij legde me de verschillen uit tussen gewone, vierge en extra vierge olijfolie (extra vierge heeft een zuurtegraad tot 0,8%, vierge tot 3,3% en gewone hoger dan 3,3% waardoor deze olijfolie niet meer eetbaar is en enkel kan gebruikt worden om mee te bakken). Er is ook nog een verschil tussen gefilterde en ongefilterde olie. Gefilterde olie is 2 jaar houdbaar, ongefilterde slechts een jaar. Maar die is wel beter en bevat 30% meer antioxydanten. Conclusie: wil je een heel lekkere olijfolie om koud van te genieten, puur met een stukje brood, gesprenkeld over een salade of verwerkt in een vinaigrette, tapenade en/of koude saus, kies dan voor een ongefilterde extra vierge olijfolie van Taris.

 

Voor Turkse topolijfolie moet je bij Ta-Ze zijn

 

Ik was serieus onder de indruk van zoveel kwaliteit en ik niet alleen. Heel wat restaurateurs ontdekten inmiddels de Taris olijfolie en dat zijn niet van de minsten: Restaurant Vrijmoed, Publiek en Revue in Gent, Sans Cravate in Brugge, Berto in Waregem, Margareta’s in Oudenaarde, La Source in Lanaken…

Naast meer dan 50 unieke soorten Taris premium olijfolie, vind je bij Ta-Ze trouwens nog veel meer: een assortiment olijven, maar ook een hele resem delicatessen (thee, tapenades, pasta, vijgen,…), een gamma azijnen tot cosmetica (denk: zeepjes op basis van olijfolie) en geschenken (in biologisch katoen of olijfhout) toe. Eén vaste waarde: àlle producten komen uit de streek van de Egeïsche Zee. Ta-Ze is de ideale zaak om een (kerst)cadeautje te vinden… voor jezelf of iemand anders. 😉

Ta-Ze, Koestraat 11, 9000 Gent.
Tel. +32 (0) 9 391 92 94
E-mail: info@taris.be
Ta-Ze is open van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u.

Ontdek de website hier of word fan van de Facebook pagina.

 

Voor Turkse topolijfolie moet je bij Ta-Ze zijn

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Voor Turkse topolijfolie moet je bij Ta-Ze zijn

by Myriam Minne time to read: 2 min
0