Hap en Tap logo zonder streep

KitchenAid, het Foodprocessor Kookboek

13 nov 2013 | Kookboeken, Reviews

Onlangs was ik op de boekenbeurs en wat mij enorm tegenviel – naast de gebruikelijke drukte en hitte – was de eenheidsworst: op elke stand kon je bij manier van spreken dezelfde (kook)boeken kopen…

Dat was tot ik in hal 1 op de stand van Minestrone Cookbooks botste tenminste. Een stand naar mijn hart met alleen maar originele kookboeken, stuk voor stuk pronkstukjes die perfect in mijn uitgebreide kookboekenbibliotheek zouden passen… Manlief wordt ongeduldig wanneer ik veel te lang in de stand blijf plakken (of hij krijgt schrik dat ik er de helft van mijn maandloon ga spenderen, dat kan ook)…

Kiezen is verliezen, maar ik heb geen spijt van mijn keuze: KitchenAid, het Foodprocessor Kookboek. Hoewel ik (nog) geen KitchenAid foodprocessor heb (wel de KitchenAid 4,8 L Artisan mixer keukenrobot, waarmee ik à volonté degen kneed en eitjes of slagroom opklop voor al mijn dessertjes) twijfelde ik geen moment. De 40 recepten zien er zo heerlijk, haalbaar en gezond uit dat ik het ervoor over heb om mijn groenten en fruit met de hand of mandoline te snijden, schaven, raspen om de gerechten voor te schotelen aan familie en vrienden. Het duurt alleen iets (lees: veel) langer. Maar wie mij kent, weet dat ik ùren zoet te houden ben met het snijden van de fijnste brunoise…
 
In drie interviews worden experts – dokter en nutritionist Thierry Hanh, huisdokter en hoofdredacteur van het magazine BodyTalk (èn loopmaatje bij mijn marathonclub, de M.M.C.) Marleen Finoulst en de pioneers van foodpairing Bernard Lahousse en Peter Coucquyt – aan het woord gelaten en geven advies over gezonde voeding. Eén constante die terugkomt: eet meer groenten en fruit.

In de menu’s en recepten die na elk vraaggesprek gepubliceerd worden, wordt de theorie van de interviewee meteen in de praktijk gebracht: 4 nutritionele menu’s na Dr. Hanh, recepten met vitaminen en mineralen in de hoofdrol na Dr. Finoulst en recepten met onverwachte smaakcombinaties die toch zeer geslaagd zijn na de heren Lahousse en Coucquyt.

Werden ondertussen door mij voorzien van een TO DO post-itje:
Voorgerecht:
– Tomaat-mangosalade met mozzarella, gerookte eend en pijnboompittenvinaigrette

Hoofdgerechten:
– Zalm met fondue van prei en chorizo, knolselderijcrème en gorgonzola
– Zeebaars met compote van witloof, bloedsinaasappel en gember

Nagerechten:
– Banaanrolletjes met noten en siroop van groene thee
– Exotische vruchtentartaar met sprankelende citrusgranité
– Vlottend eiland en aardbeiencoulis met gin (da’s voor in mei 2014, wanneer de Beerveldse aardbeien terug van weggeweest zijn)

7 redenen waarom je dit boek moet kopen (ook al heb je geen KitchenAid foodprocessor):
1/ De prachtige paginagrote foto’s van de hand van Tony Le Duc.
2/ Het grote formaat, de schitterende vormgeving, de luxueuze uitstraling,…  maken het KitchenAid Foodprocessor Kookboek tot het ideale salontafelboek.
3/ De stap-voor-stap foto’s zorgen ervoor dat zelfs de grootste keukenkluns de recepten tot een goed einde kan brengen.
4/ Sommige pagina’s zijn verrijkt met Layar (gratis app voor iPhone of Android) en bevatten digitale content die je kunt bekijken met je smartphone.
5/ De interessante interviews met de experts vormen zeker en vast een meerwaarde.
6/ Alle recepten zijn perfect haalbaar (ook zonder de bewuste foodprocessor) zowel naar werk als naar het vinden van de ingrediënten toe. Je hoeft geen ISPC-kaart te hebben om alles in huis te halen…
7/ Groenten en fruit zijn het basisingrediënt waarrond een smakelijk en vooral gezond gerecht wordt gebouwd.

 

Er wordt altijd een tegenstelling gemaakt tussen lekker eten en gezondheid, maar het is best mogelijk om beide te combineren. Een waarheid als een koe en dit kookboek is daar het beste bewijs van! Gezond eten was nog nooit zo genieten!

Uitgeverij Minestrone Cookbooks won de prestigieuze internationale award ‘Best Cookbook Publisher of the Year’ en da’s geen toeval. Ik hoop dat ze nog veel van deze pareltjes mogen afleveren!

 
Het Foodprocessor Kookboek is verkrijgbaar via Minestrone, in de boekhandel & speciaalzaken.
143 pagina’s
Recepten door Veerle de Pooter. Fotografie door Tony Le Duc. Vormgeving door Nej De Doncker.
Prijs: € 39,50.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.390 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

5 Reacties

 1. Sandra Slawinski

  whaw ziet er goed uit, op de kerstlijst zetten voor mijn moeder die zo'n kitchen aid monster heeft. ik ben akkoord dat Minestrone mooi werk levert, hebben samen gewerkt aan mijn pa's boek (details op http://www.leeksandhighheels.com ) cheers

  Antwoord
 2. One Life Live It

  Oh yee je doet de schappen van mijn boekenkast weer iets aan hè… Ik heb al twee KitchenAid kookboeken en dat zijn echt pareltjes! Ziet er prachtig uit!

  Antwoord
 3. Anoniem

  Ho, voor mij graag de tomaat-mangosalade met gerookt eend aub !!!!

  Antwoord
 4. Fred Nees

  Geachte mevrouw / meneer
  Ik heb net een KitchenAid Foodprocessor gekocht in Spanje waar ik woon.
  Graag zou ik willen weten hoe ik Nederlandse kookboeken van KitchenAid kan kopen en
  wat ze kosten.
  Met vriendelijke groet

  Fred Nees.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

KitchenAid, het Foodprocessor Kookboek

by Myriam time to read: 3 min
5