Hap en Tap logo zonder streep
Delhaize Biggest Cooking Event editie 2

Delhaize Biggest Cooking Event editie 2

17 nov 2013 | Events, Reviews

Doe je ogen dicht en stel je eens even het volgende voor. Je neemt een leeg Heizelpaleis. Daar plant je een groot podium in met aan weerszijden een giga beeldscherm. Voor dat podium stel je 100 kookeilanden op met op elk eiland 4 kookplaten, een Kitchen Aid foodprocessor, een Kitchen Aid staafmixer, kommen, pannen, messen, snijplank, servies, bestek,… kortom een volledig ingericht en uitgerust minikeukentje. Aan weerszijden van de kookeilanden maak je een muur met ovens. Veel ovens. Alles wordt genummerd: de eilandjes, de ovens,…

Per groep van 4 kookeilanden trommel je een laatstejaarsstudent van één of andere befaamde hotelschool op en last but not least, dan nodig je uit: verspreid over 5 dagen 2000 gasten (beginnelingen, chefs in wording of gewone liefhebbers) en 6 chefs. Niet zomaar de eerste de beste, maar 6 sterrenchefs, Wout Bru, Peter Goossens, Bart Desmidt, Arabelle Meirlaen, Yves Mattagne en Lionel Rigolet, samen goed voor 10 sterren in de Michelin gids van 2013!

Wakker worden! Dit is geen droom. Dit is het huzarenstukje dat Delhaize al voor het 2de jaar op rij klaarspeelt in de grootste kookles ever: het Delhaize Biggest Cooking Event. En al voor het 2de jaar op rij waren Bart van Nullam Microwaveum en ikzelf maar wat graag van de partij!

Bart en ik aan ons toen nog kraaknette kookeiland.

Al op de eerste dag van het evenement mochten we aanschuiven. Van beginnersfouten was geen sprake. Alles verliep bijzonder vlot. We werden hartelijk onthaald en kregen meteen een bandje om met ons ‘eilandnummer’. Een glaasje bubbels stond al klaar. Terwijl de rest van de invités toestroomden, hadden we ruimschoots de tijd om de standjes van de verschillende partners te ontdekken: Solo, Kitchen Aid, Santa Maria, BEO, Jules Destroopere, Jacquemotte… Overal viel wel iets te winnen of te proeven. Nadorst van de bubbels? Dan kon je gewoon één van de vele retro koelkasten van San Pellegrino opentrekken en een flesje uithalen alsof je thuis was.

De ontvangstruimte met de Delhaize cookmobile.

En dan werden we door niemand minder dan de lieftallige ex Miss België, Tatiana Silva, vriendelijk verzocht om ons naar het kookatelier te begeven. Le moment suprême voor 2 foodies als Bart en ik. Vorig jaar kregen we les van Bart Desmidt. Wie zou het dit jaar worden? Dat kwamen we pas te weten nadat we de receptfiches die klaarlagen op het ons toegewezen eiland te zien kregen. Het werd niemand minder dan… Peter Goossens!

De one and only Peter Goossens met zijn lieftallige assistente Tatiana.

Na een kort woordje uitleg over de werking van de toestellen, gingen we aan de slag. Peter legde er meteen flink de pees op. Hij was in zijn eentje sneller dan wij met ons tweetjes, hoewel  wij nu toch niet meteen de eerste de beste bleutjes in de keuken zijn. Kan je je voorstellen hoe het er aan toeging op bepaalde andere eilanden. Die werden in een mum van tijd omgetoverd tot ware slagvelden. De loopgraven van 14-18 waren er pure luxe bij. Hilariteit alom.

De selder en aardappel voor het hoofdgerecht gaan in de pan.

Hoewel Bart en ik nog nooit samen in de potten roerden, voelden en vulden we mekaar perfect aan. Het resultaat mocht er dan ook zijn. De groentjes waren perfect beetgaar. Het sausje schuimde mooi. De cuisson van de kabeljauw en mosseltjes was top.

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen.

En dan het dessert. Een smaak- maar (helaas) ook een caloriebom! Onderaan in het bordje een crémeux van pure chocolade, hierop sinaasappelpartjes met een Grand Marnier siroopje, hierop een bolletje ijs met witte chocolade van het huismerk Delhaize en alsof dat nog niet genoeg was, dit alles overgoten met een flinke schep sinaasappelsabayon. Tot slot nog wat crumble van boterwafeltjes en wat sinaasappelzeste. Heel, heel lekker, maar misschien niet meteen het dessert waarmee we ons al copieuze feestmaal zouden afsluiten… Hierna kan je gewoon geen pap meer zeggen, laat staan de show stelen op de dansvloer…

Bittere chocolade met sinaasappel. Voor alle duidelijkheid, het ijs van witte chocolade was al op het bord gedresseerd door onze ‘souschef’ toen we de sabayon nog moesten kloppen. Het ziet er dus niet uit, maar ’t was wel lekker.
 

Beide gerechten werden geserveerd met bijpassende wijnen. Daarna keerden we terug naar de partnerzone waar Peter Goossens zijn opwachting maakte om op de foto te gaan met zijn talrijke fans. Ook wij gingen netjes in de rij staan.

De avond werd afgesloten met een stevig kopje koffie, waarna we moe maar helemaal voldaan èn voorzien van een ruime goodiebag huiswaarts keerden. Bedankt, Delhaize en graag tot volgend jaar!

Bart neemt gewillig over nadat ik al 10 minuten krachtig heb staan kloppen.

 
De recepten, kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen en Bittere chocolade met sinaasappel, krijgen jullie in 2 volgende afzonderlijke blogposts te lezen.

Met dank aan Bart voor de foto’s!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.376 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Delhaize Biggest Cooking Event editie 2

by Myriam time to read: 3 min
0