Hap en Tap logo zonder streep
Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

9 okt 2023 | Culinews, Events, Reviews, Varia

Wanneer OFYR, met als slogan The Art of Outdoor Cooking, z’n nieuwe buitenkeuken, de OFYR Cozinha, presenteert aan pers en bloggers, dan worden kosten noch moeite gespaard. Dan wordt er een evenement georganiseerd met alle toeters en bellen erop en eraan. Location on point: Noa Outdoor Living in Kruisem. Chef on point: Jeroen Achtien, tot voor kort chef met 2 Michelinsterren in Zwitserland en vanaf november chef bij *** zaak Inter Scaldes. Gasten on point: ah jaaaaa, Myriammeke was een van de happy few die erbij mocht zijn. Daarvoor offerde ik graag een van mijn laatste verlofdagen op. (I know, we zijn pas begin oktober en de dees heeft al geen vakantie meer).

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

De OFYR Cozinha collectie: 32 luxueuze en functionele modellen

Voor we proeven van wat chef Jeroen Achtien op de OFYR voor ons bereid heeft, krijgen we van de oprichter van OFYR, Hans Goossens, een inkijk in het merk. De man is van mijlenver te herkennen aan zijn pantalon met OFYR print. Voor ons staat een trotse man. Op amper 9 jaar tijd is OFYR uit het niets uitgegroeid tot een merk met wereldwijde bekendheid met cumulatief een omzet van 100 miljoen euro sinds de start. Een zakelijk succes en mijlpaal. Hét bewijs dat het product en het idee enorm beklijft.

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Na 30 jaar in de financiële wereld, zag hij op zijn 58e het licht* en creëerde hij OFYR waarbij het getal 3 een belangrijke rol speelt. Zo is OFYR 3 dingen: het is een sculptuur, een vuurkorf en vooral een ontzettend gaaf en leuk buitenkooktoestel. OFYR bestaat uit 3 delen: je hebt de sokkel, de schaal en de plaat. En tot slot zijn er de OFYR Moments, waarbij alles draait rond food, fire en friends. Maar stilstaan is achteruitgaan en dus was de tijd rijp om naast de bestaande uitgebreide productlijn in te spelen op de nieuwe trend van de buitenkeukens. Met passie, creativiteit en goede smaak. De OFYR Cozinha was geboren.

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Om de keuze niet moeilijk te maken, wordt het aanbod aan modellen bewust laag gehouden. Stuk voor stuk elegant en eigentijds, maar toch tijdloos. Uitsluitend vervaardigd met premium materialen: T6061 aluminium, de beste legering tegen roest, een 12 mm dik keramiek blad en roestvrij stalen onderdelen. Het meest compacte model is de Elba (240 cm), vervolgens is er de Samos (360 cm) en tot slot de Sylt (420 cm) met een bar module. Naast de keuze tussen deze modellen, moet er enkel gekozen worden voor de kleur, waar in de keuken het kooktoestel (de OFYR of de Kamado Bastard) zich moet bevinden (links, midden, rechts) en tot slot of er al dan niet een spoelbak en kraan aanwezig moet zijn. Wanneer de consument “1500” keuzes moet maken, dan heeft die op het einde van zijn winkelbezoek geen enkel idee meer. Beperkte keuze is dus een troef, want choice kills.

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Jeroen Achtien kookt met vuur, letterlijk en figuurlijk

Nadat Hans Goossens ons warm gemaakt heeft (pun intended) voor zijn nieuwe buitenkeuken, is het de hoogste tijd om te proeven van wat de chef voor ons bereid heeft. Een blik op zijn mise en place is alvast veelbelovend: prachtige borden van Serax staan netjes gedresseerd met een rauw visje op de rand van het bord. Ondertussen bakt Jeroen coquilles en langoustines à la perfection op de hete OFYR plancha. Die komen in het bord, samen met een Zeeuwse bisque. Er wordt ons aangeraden om het rauwe visje in de warme bisque te scheppen, zodat het gaart in de warme soep. Topidee, eentje om te onthouden!

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Als hoofdgerecht serveert Jeroen Achtien ons een filetto di manzo, een perfect gegaard stukje rundvlees met daarop een crème van balsamico, pijnboompitjes en veel parmezaankrullen. Op het bord 3 zalfjes in de kleuren van de Italiaanse vlag. Delizioso!

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Tot slot wordt het Italiaanse menu afgesloten met een klassieker uit de laars: een tiramisu maar dan een van sterrenniveau met een geflambeerde vijg on the side, kwestie van de OFYR in elke gang aan het werk te zetten.

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Op die manier krijgen we niet alleen te zien dat er op heel hoog niveau kan gekookt worden op de OFYR, maar ook hoe handig die buitenkeuken wel is… De OFYR Cozinha zal vanaf december te bewonderen zijn bij de winkeliers, nét op tijd voor de Xmas wishlists. Daar komt die bij mij dus op te staan. En mag ik jullie dan nu vragen of iemand in het oor van mijn Eddy kan fluisteren dat hij dit blogartikel moet lezen? (Neen, Eddy leest mijn pennenvruchten niet 🫣). Ik heb de configurator gebruikt en kom uit op de OFYR Cozinha Elba met de kookunit rechts in het Pietra Milano Taupe zonder spoelbak. Wat is jullie favoriet? Ontdek alles op de gloednieuwe website.

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Bedankt Myra Madeleine voor de uitnodiging en bedankt Sandra Bekkari voor de aangename babbels aan tafel. You girls, rock!

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

*Ik noteerde ook nog volgende boodschap van Hans: “het is nooit te laat om de boel om te gooien.” Ik ben 58. Zou dat een teken zijn?

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.525 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

 1. Ginette

  Inspirerend blog… en jaloers makend!

  Antwoord
 2. Kristof Rampelbergh

  Verkocht. Nu nog de lotto winnen 🙂

  Antwoord
 3. Marinette

  Dat is Genieten!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Lap, nu wil ik een OFYR Cozinha!

by Myriam Minne time to read: 3 min
6