Hap en Tap logo zonder streep
Bart De Roeck, Easy & speedy

Bart De Roeck, Easy & speedy

8 apr 2024 | Kookboeken, Reviews

Bart De Roeck, aka Roeckiesworld, is een bijzonder fijne blogcollega en dus maak ik met plezier tijd vrij om een review te schrijven van zijn eerste boek: Easy & speedy. Bart en ik hebben veel gemeenschappelijk: we houden van een goeie babbel bij een goed glas, we houden van reizen en last but not least we houden van eten! Bart verbrandt zijn calorieën door te gaan zwemmen, ik doe dat door te gaan lopen. Er is 1 groot verschil: Bart houdt van snelle en easy recepten, dat is niet echt mijn stijl. Understatement of the year!

Bart De Roeck, Easy & speedy

Wat we nog gemeenschappelijk hebben, is onze voorliefde voor gebak en zoet. Ik zag nog nooit een kookboek waarin zoveel bakrecepten staan. Vette pluspunten scoort hij hier bij mij! Geen fancy entremets maar mouthwatering taartjes, wafels, cheesecakes,…

Bart De Roeck, Easy & speedy

Easy & speedy is opgedeeld in 10 hoofdstukken:
1. comfortfood,
2. say cheese(cake),
3. sunday brunch,
4. taartje iemand?,
5. groen van bij ons,
6. feestje,
7. on the go,
8. vroege vogel,
9. kan-ik-niet-afblijvers en
10. de geur van versgebakken wafels.

Bart De Roeck, Easy & speedy

Mijn favoriete hoofdstuk? Ik kan écht niet kiezen. Alles ziet er makkelijk én vooral lekker uit. Helemaal zoals ik hem ken. Ik maakte in het verleden al de chocolade cheesecake van Bart en dat succesrecept staat ook in zijn boek. Zo rijgt hij de toprecepten aan elkaar: witte chocomoussetaart, tiramisu-pannenkoekentaart, frambozenpannenkoekjes met verse kaas, snickerstaart, kaneel-speculaaswafels,… en ga maar door.

Bart De Roeck, Easy & speedy

Voor wie nu denkt dat er alleen zoete recepten te vinden zijn, think again! Ook zijn hartige gerechten beantwoorden aan dezelfde beschrijving: makkelijk én lekker! Een paar voorbeelden: tartiflette met gerookte zalm, pasta met butternutsaus en spicy chorizoballs, plaattaart met witloof en blauwe kaas, spekbroodjes, worstenbroodje met kaas en witloof,… En, zijn jullie al aan het kwijlen? Ik alvast wel. En ik ga dus zeker aan de slag met dit boek!

Bart De Roeck, Easy & speedy

Naast de 60 makkelijke recepten wordt het boek opgeleukt met sfeerfoto’s uit het leven van Bart met zijn mooi gezin. Zo is er een intermezzo over zijn hometown, Aarschot en over Groen van bij ons, waar Bart ambassadeur van is. De sfeerfoto’s zijn van de hand van fotograaf Bram Debaenst.

Bart De Roeck, Easy & speedy

Titel: Easy & speedy is te koop in de boekhandel en online (bij Fnac met korting!)
Auteur: Bart De Roeck
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Formaat: 190 mm x 245 mm
Aantal pagina’s: 184
Prijs: 24,99 euro
Productcode (EAN): 9789464778649

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.533 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Bart De Roeck, Easy & speedy

by Myriam Minne time to read: 2 min
0