Wie denkt dat de hoogdagen van de kookboeken voorbij zijn, heeft het helemaal verkeerd voor. Maar liefst 4 (!) collega bloggers brachten de voorbije weken een kookboek uit: Karola’s Kitchen, Macaron Manon, Sarah Puozzo en Flensjens. Wat een toppers allemaal, ik doe het hen niet na! Neem nu Karola’s Kitchen. Wat een grote dame is dat?! (Ook letterlijk en figuurlijk. Nu ja, da’s niet echt moeilijk bij mij met mijn 1.60 meter).
Drie jaar nadat ze Karola’s Kitchen startte als creatieve uitlaatklep wordt Karolien alΒ voltijds zaakvoerder. En dan gaat het snel: ze wint 2 Belgian Food Blog Awards, wordt door Nina magazine verkozen tot 5de strafste vrouw van 2020, geeft webinars over gezonde voeding en de Karolaβs Kitchen-filosofie en krijgt zelfs haar eigen kookprogramma op de zender njam! genaamdβ¦ Karolaβs Kitchen. Van een selfmade woman gesproken! Uiteraard staan er reeds een flink aantal boeken op haar palmares: 2 leesboeken en met Kleur op Tafel nu dus ook al haar derde kookboek.
Wat Karolien zelf zegt over deze nieuwe boekbaby: “Dit isΒ het meest praktische van mijn 3 kookboeken. Het leven is hier momenteel erg hectisch, met 2 kleine kindjes en dat reflecteert zich in mijn recepten. Zij zijnΒ snel, makkelijk en heel haalbaar om op een drukke werkdag te maken, met uitzondering van enkele slow cooking weekend-recepten. Dit boek bevatΒ maar liefst 50 gloednieuwe recepten, naast 20 van mijn favoriete, recente Karola-onlinerecepten. Je vindt er ookΒ eindeloos veel bewaartipsΒ in en instructies over hoe je zakenΒ voorafΒ moetΒ bereiden.”`
Na de introductie van de 5 pijlers van haar keuken (plant-based – vers, voedzaam en handig – gevarieerd – intuΓ―tief en lekker), volgt een heel uitgebreide uitleg over de hoofdrol die is weggelegd voor groenten en fruit, over gewoon gezond Γ©n groen eten en over het gebruik van het boek. Daarna volgen 173 pagina’s met recepten in de volgende categorieΓ«n: ontbijt, lunch, snacks, apero, diner, sharing en dessert.
Mijn persoonlijke favorieten? De loaded sweet potatoes met gehakt, de bouillabaisse met scampi’s Γ©n last but not least de smashed patatas bravas. Goed gebakken, kruidige aardappelen met crispy stukjes en een zachte kern. Met 2 sausjes: tomatensaus Γ©n knoflooksaus. Wat een topidee is dat?!
Leuk aan dit boek is ook dat je bij sommige recepten QR-codes terugvindt met de boodschap: heb je nog xxxx over, dan vind je extra recepten op karolaskitchen.be. Handig is dat! Want laat dat duidelijk zijn: zo weinig mogelijk verspilling is een nobele gedachte die Karolien nastreeft. Daarom eindigt ze haar boek ook met 5 praktische tips:
- maak een weekmenu en boodschappenlijstje
- ga uit van de inhoud van je koelkast
- kies niet altijd voor de promo’s
- bekijk de houdbaarheidsdatum Γ©n gebruik je zintuigen
- bewaar producten op de juiste manier en in hygiΓ«nische omstandigheden.
Of Kleur op Tafel een topboek is? Hiervoor laat ik graag de cijfers en comments spreken. Zo hoor je het van een ander: ‘Kleur op tafel’ was de voorbije week het meest gekochte boek van heel Vlaanderen en check die comments over het boek op de Instagram feed van Karolien! Pst, het is bijna moederdag! π
Titel: Kleur op Tafel is te koop in de boekhandel en online (bij Fnac met β¬ 3 korting!)
Auteur: Karolien Olaerts
Uitgeverij: Horizon (Overamstel Uitgevers)
Formaat: 197 mm x 258 mm
Aantal paginaβs: 220
Prijs: 29,99 euro
Productcode (EAN): 9789464102864
Goedemorgen Miriam,
Ik weet niet of ik mijn vraag via het juiste kanaal stel, maar ik ben een liefhebber van schelvis en kabeljauw lever ( uit blik in hun eigen olie) heerlijk op één toastje.
Heeft u misschien hier al eens gekookt.
Zelf heb ik het idee om deze levers eens te gebruiken als vervanger van gans/eendenlever.
Dag Gerrit,
Nog nooit geproefd! Zal ik eens doen en ik laat je iets weten.
Groetjes,
Myriam
Ik koop het altijd bij de A.H. In Nederland mocht je het niet kunnen vinden dan wil ik wel een blikje opsturen.
De kabeljauwlever is van het merk Princes
Ik heb het ondertussen al even opgezocht en wij hebben er van Fish Tales: https://www.fish-tales.com/nl/webshop/product/ijslandse-kabeljauwlever-per-11/
Ik houd je op de hoogte!
Beste Myriam
Heb een bakkerij tea room en zou zelf ontworpen borden willen
Weet u misschien waar ik een fabriekje vind die dat zou willen maken voor mij ?
Grts
Danielle
Dag Danielle,
Ja! Canvas for chefs maakt borden: https://www.canvasforchefs.com/
Succes!