Café d'O: heerlijk dineren aan het water - Hap en Tap

Café d’O: heerlijk dineren aan het water

Is er iets fijner dan op een vrijdagavond na een drukke werkweek te genieten van good food (en good drinks) in good company? Neen, hoor ik je antwoorden. Toch wel, zeg ik je! Als je dat kan doen op het allermooiste terras van Vlaanderen met uitzicht op de Schelde én op de zakkende zon, dàn ben je pas in de zevende hemel! Waar moet je daarvoor zijn? In Café d’O, gelegen aan de Scheldeoevers in Sint-Amands, een lieflijk dorpje te midden van de ongerepte natuur. Daar waar vroeger sterrenzaak ’t Ebdiep gevestigd was, staat sinds 2 jaar gastvrouw Annick Gevers aan het roer (die haar 20-jarige carrière in de banksector ruilde om haar droom na te jagen) en die weet wat ze wil: haar gasten verwennen met een verfijnde, creatieve keuken in een rustgevende, stijlvolle setting. Ik ging proeven en maakte mezelf, nog voor de avond om was, de belofte dat ik heel snel zou terugkomen!

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

© Adriaan Van Looy

 

Nog voor ik een blik op de menukaart geworpen had, wist ik al dat dit een topavondje ging worden. Wat. Een. Uitzicht! Wat. Een. Idyllisch. Plekje! Als het eten nu ook nog dik de moeite is, dan heb ik mijn favoriete plekje in Oost-Vlaanderen gevonden. Of is dit randje provincie Antwerpen? 🤔 (Aardrijkskunde was nooit mijn beste vak.) Whatever. De ontvangst is alvast top. De gastvrouw dirigeert alles met schwung en professionalisme, alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. We gaan voor het 5-gangen Menu d’O en starten met een aperitiefje. Ik kies voor een van de 3 huisaperitieven: Summer Café d’O met Hierbas, ginger ale en limoen, terwijl mijn man zich laat verleiden door een sapje van gember en sinaas, verfrissende drankjes die op elegante wijze de honger aanscherpen.

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

 

Bij het aperitief krijgen we naast de standaard amuses van hummus met Spaans brood en groene olijven met een tapenade van zwarte olijven nog 3 héérlijke hapjes. Het eerste glaasje is een tartaar van haring met een espuma van gin fizz. De tweede amuse is subliem. Een hemels scheermes met frisse komkommer en een crème van wasabi. Fris, evenwichtig en intens van smaak. De laatste amuse is een panna cotta van erwt met een crème van feta en amarant, afgewerkt met een olie van munt. De toon is gezet!

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

 

Als eerste voorgerecht brengt het keukenteam bestaande uit Nils Delvaux, Nicky Cami en Liam Van Assche een mooie presentatie van huisgemaakte pastrami op de Big Green Egg, met daarbij een tartaar en rolletjes van courgette, een crème van paprika, gehakte zwarte olijven, delicaat afgewerkt met olijvenkruid. In het glas een Vine in Flames Pinot Noir, een kwaliteitswijn uit Roemenië. Robijnrood van kleur met complexe aroma’s van kersen en frambozen met een toets van kruiden en zwarte krieken. Wijn met een mooie body en fluwelige tannine met een elegante afdronk.

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

 

Dan volgen 2 bijzonder geslaagde bereidingen van oester: een gepekelde oester met een crème van zwarte sesam en avocado en een oester natuur met een frisse sorbet van zuring, afgewerkt met ramenas en sjalot. Als wijn voor erbij wordt gekozen voor een Spaanse Goru El Blanco, een strogele wijn met speels aroma en vrij volle smaak.

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

 

Wat volgt is een smaakbom die toch subtiliteit heeft. Uitstekend op de Big Green Egg gegrilde gamba’s met Griekse pasta, afgewerkt met beurre noisette en pinda. Hierbij drink ik een Boccalino van het Italiaanse wijndomein Terracruda, een levendige en frisse witte wijn die het prima doet bij de gamba’s.

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

© Adriaan Van Looy

 

Café d’O is heinde en verre gekend voor zijn paling. Paling in ’t groen is dan ook dé topper van de kaart, wat natuurlijk geen verrassing is, gezien de ligging in de streek van de paling. Toch geven zowel mijn man als ik er de voorkeur aan om niet af te wijken van het voorgestelde menu en dat beklagen we ons niet: het zomerhert dat geserveerd wordt met prei, verschillende texturen van wortel en een blini smelt op de tong! Erbij wordt een Diberardino ‘Fontevecchia’ – Montepulciano d’Abruzzo DOC geschonken, een harmonieuze rode BIO-wijn met zachte tannines en een kruidige afdronk. Perfecte zoet-zuur balans!

 

Café d'O: heerlijk dineren aan het water

 

Voor het dessert kiest Nicky Cami voor hét streekgebonden seizoensproduct, aardbeien. Die worden gecombineerd met hibiscus, plattekaas en honing. Een schot in de roos, net zoals de rest van het menu.

Chef Nils Delvaux (ex restaurant De Schalk in Willebroek en Toque-Tok in Schelle) en zijn team combineren prachtige producten met moderne elementen. Café d’O serveert een geweldige fine-ding ervaring in een stijlvol kader. Café d’O is dan ook een absolute aanrader voor een culinair hoogstand diner in een romantisch kader.

Café d’O
E. Verhaerenstraat 14 a, 2890 Sint-Amands

EMAIL: info@cafedo.be
TELEFOON: 052 50 37 60
WEBSITE: www.cafedo.be

OPEN
RESTAURANT
Lunch vanaf 12 uur | Diner vanaf 18 uur
Bij mooi weer lunch of diner op terras.

GESLOTEN
Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag

PRAKTISCH
Hoofdingang via de loopbrug vanop de Scheldedijk.
Parkeren kan op de Kaai, parking Noord of op de privéparking naast het restaurant, poort binnenrijden naar de binnenplaats E. Verhaerenstraat 14a.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Café d’O: heerlijk dineren aan het water

by Myriam Minne time to read: 3 min
2
%d bloggers liken dit: