Hap en Tap logo zonder streep
Good vibes en good food bij Illie Mangaro

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

23 jul 2018 | Food, glorious food!, Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Ik hou van positieve mensen. Van mensen die positief in het leven staan. Die hard werken zonder te klagen en zagen. En ik hou ook van mensen die er durven voor gaan. Jong of oud, maakt niets uit, maar van mensen die het lef hebben om (een carrièreswitch te maken om) hun droom na te jagen. Als ik mensen ontmoet die die twee eigenschappen dan ook nog eens combineren, dan voel ik me helemaal bevoorrecht (en ook een beetje jaloers, want ik durf al eens zagen ? en heb het lef niet). Ilse Cuvelier is zo’n vrouw: na een jarenlange job in de corporate wereld besloot ze in 2008 haar liefde voor food & events te volgen en startte haar eigen cateringbedrijfje: Illie Mangaro, aan Dok Noord in Gent.

 

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

 

Illie Mangaro’s trendy food lodge kan je afhuren om er zelf een feestje te organiseren of je kan intekenen op een van haar events. Ik gaf me op voor de worshop Marokkaans koken o.l.v. Homecooking Sarab, een echte Marokkaanse mama. Of toch niet echt. Een echte Marokkaanse maar met een Gents accent en een 100% Westerse mentaliteit die wél alle kneepjes van de keuken van haar thuisland onder de knie heeft én die graag deelt met haar gasten. Het werd een topavond!

 

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

 

Dat de kookworkshops bij Illie Mangaro altijd in het teken staan van één bepaald land – Italië, Marokko of Thailand – is geen toeval. Naast haar liefde voor food, heeft Ilse – aka Illie – nog een andere grote passie, nl. reizen. En dat merk je ook in haar food lounge: souvenirs van die reizen zijn nooit ver weg. Leuke quotes trouwens ook niet. Overal vind je toffe, positieve spreuken waar je instant een goed gevoel van krijgt.

 

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

 

Bij Illie Mangaro vind je dan ook een pure en oprechte wereldkeuken zonder veel poespas. Ilse wil de wereld immers kleurrijker, gezonder en bewuster te maken. Gelijkgestemden verenigen rond een rijkgevulde tafel, gasten inspireren met moments of happiness die lang blijven nazinderen…

 

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

 

Na een uitgebreide uitleg over de Marokkaanse keuken en kruiden (waar je moet op letten wanneer je kruiden koopt bvb.) gingen we aan de slag met 6 eenvoudige, maar héérlijke recepten: salade met tomaat en komkommer, taktouka salade (geroosterde paprika met tomaat), zaalouk (auberginedip), een lamstajine en een sinaasappeldessert. In tegenstelling tot wat jullie van me zouden verwachten, werkte ik niet mee aan het dessert, maar koos voor de tajine. Dat was zo’n meevaller dat ik de week nadien thuis ook met mijn tajine aan de slag ging.

 

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

 

Niet alleen de tajine was mega trouwens. De avond werd een succes over heel de lijn: het gezelschap was heel divers (2 Marokkaanse zusjes, een Vlaamse vrouw die lekker wilde leren koken voor haar Marokkaanse echtgenoot, maar ook ‘gewoon’ Vlamingen met een interesse in wat de wereld op foodvlak te bieden heeft) en er werd gezellig op los gekeuveld, ondertussen genietend van de heerlijke spijzen die Sarab samen met ons bereid had. Illie kon tevreden zijn. Ze was helemaal in haar hogergenoemde opzet geslaagd!

 

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

 

Ook zin gekregen om eens een workshop te volgen? Hier moet je zijn:

ADRES
Sassevaartstraat 47,
9000 Gent

ingang via Dok-Noord 7 – recht tegenover de Blauwe Kraan
Intikken in de GPS > Dok Noord nr 7

T. +32 (0) 476.87.81.04
E. hello@illiemangaro.be
W. illiemangaro.be

Facebook | Instagram | LinkedIn

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.172 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Good vibes en good food bij Illie Mangaro

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: