Tajine met zuiderse groenten en gemarineerde kip

Ik heb niet direct vakantieplannen voor deze zomer. De bedoeling is om verlof op te sparen om in het najaar 3 meerdaagse Champions League tripjes te maken in het kielzog van Club Brugge. Dat was vorig jaar ook mijn bedoeling, maar toen viel dat plan in het water, want Club kwalificeerde zich niet voor Europees voetbal. 🙄 Nu is dat dit jaar niet aan de orde, want als landskampioen zijn ze sowieso geplaatst, al kunnen die reisjes wel dik tegenvallen, natuurlijk. Als we pakweg naar Rusland, Polen of God weet waar moeten… Maar allez, ik ga uit van het beste. In afwachting maak ik dan maar wat typische vakantiegerechten die de zuiderse zomer op mijn Belgisch bord brengen, zoals deze tajine met zuiderse groenten.

Ik woonde vorige week een fantastische kookworkshop “Pittig Marokkaans” bij bij Illie Mangaro (later meer hierover) en dat deed me beseffen dat ik een heel mooie tajine van Le Creuset had staan, maar dat ik die eigenlijk nog nooit gebruikt had, behalve dan voor een videoshoot op het werk. Shame on me! De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. En ik had geluk, want net nu stond er een recept van Sandra Bekkari in de Nina die ik meekreeg bij mijn ouders. This was meant to be! Bovendien mag mijn diëtende hubby geen koolhydraten meer eten. Ideaal! PS Die homp brood was voor mij. Homebaked brood gekregen van mijn grootste fan, Geert! 🙏

 

Tajine met zuiderse groenten en gemarineerde kip

 

Recept voor tajine met zuiderse groenten en gemarineerde kip

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Marineren: 1 uur
Kooktijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 2 personen:
250 g kipfilet, in stukjes
1 rode ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 wortelen, in schijven
1 zoete puntpaprika, in stukken
1 rood pepertje, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes
1 courgette, in stukken
400 g tomatenblokjes met basilicum (vers of uit blik)
200 ml groentebouillon
1 kruidentuiltje (laurier en tijm samengebonden)

Voor de marinade:
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Zwarte peper
2 el olijfolie

 

Werkwijze

Meng voor de marinade de kruiden met de olijfolie en leg de kippenblokjes er minstens 1 uur in.

Bak de kippenblokjes aan in de tajine. Haal ze eruit en zet even opzij.

Stoof de ui en knoflook aan in de tajine. Voeg de groenten toe en stoof een paar minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes, de groentebouillon, het kruidentuiltje en de kippenblokjes toe.

Laat 20 min sudderen in de tajine.

 

Tip:
Als je geen tajine hebt, kan je een stoofpot gebruiken.

 

Tajine met zuiderse groenten en gemarineerde kip

 

Bron: recept van Sandra Bekkari in Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Tajine met zuiderse groenten en gemarineerde kip

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: