Hap en Tap logo zonder streep
Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

9 jul 2018 | Kookboeken, Reviews

Ik drink op tijd en stond graag een pintje. (Een wijntje of beter nog een coupke champagne ook hoor!). Vooral in de zomer verkies ik bier boven wijn. Van (rode) wijn word ik moe, terwijl ik van bier blijgezind word (en nog meer ga babbelen, dan ik al doe, dat ook, ja ?). Wat ik ook graag doe, da’s koken met bier: een sabayonneke met kriekbier, een stoofpotje met een bruin ‘paterke’,… heerlijk allemaal. Dus, toen ik zag dat Lannoo het boek Bierstronomie met de beste brasseriegerechten van de Belgische brouwers uitbracht, kon ik het niet snel genoeg bemachtigen!

 

Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

 

De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. Onze brouwerijen, bieren en brasseries staan dan ook met stip genoteerd. Het boek Bierstronomie laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. In het boek komen niet minder dan 21 brouwerijen van over het hele land aan bod: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, terwijl de chefs het over hun liefde voor koken hebben. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma’s en smaken van het gerecht versterken of er net integendeel een spannend contrast mee vormen.

 

Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

 

Uiteraard komen de grote kleppers zoals Tripel Karmeliet, Duvel of nog Westmalle aan bod, maar ook minder gekende biertjes en/of brouwerijen (voor mij toch!) zoals de Tripel Lefort, de Tungri Walk On The Wild Side of nog de Urthel Saisonnière staan in het boek. De gerechten zijn heel uiteenlopend. Nogal wiedes aangezien ze van 21 verschillende chefs afkomstig zijn. Een constante: je (lees: ik) krijgt zin om àlles te maken. Een greep uit het smakelijke aanbod:

  • Piepkuiken met pastinaak en rapen in Tripel Karmelietsaus
  • Gebakken kabeljauw met Limburgse Witte-saus
  • Gekonfijte varkenswangen met Bush Ambrée
  • Gemarineerde zeebarbeel met plattekaas en koolrabi
  • Carpaccio van sint-jakobsvrucht met granité van Delirium Nocturnum en gebrande prei, pompoenpitolie en witte balsamicovinaigrette
  • Portobello, peterseliewortel en buikspek
  • Iberico pluma gelakt met Duchesse de Bourgogne, honing en piment
  • Aardbei met Senchathee, citroenmelisse, mangosorbet en crumble van speculaas
  • Skrei met schorseneren, Lardo di Colonnata en een mousseline van Deus
  • Mechelse koekoek met gekaramelliseerd witlof en Gouden Carolus Tripel

 

Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

 

Titel: Bierstronomie is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Erik Verdonck
Uitgeverij: Lannoo
Formaat: 250 x 210 mm – hardback
Aantal pagina’s: 256 pagina’s
Prijs: 29,99 euro
EAN: 9789401449151

 

Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Bierstronomie, hét boek voor de bourgondische Belgische bierliefhebber

by Myriam Minne time to read: 2 min
0