Hap en Tap logo zonder streep
Heikki Verdurme, Agnes Goyvaerts & Broes Tavernier, Vers van 't Veld

Heikki Verdurme, Agnes Goyvaerts & Broes Tavernier, Vers van ’t Veld

17 jul 2017 | Kookboeken, Reviews

Wanneer een topfotograaf als Heikki Verdurme de koppen samensteekt met een topchef zoals Broes Tavernier om samen een boek te maken, dan geeft dat vonken! Voeg daar ook nog journaliste Agnes Goyvaerts aan toe die het boek doorspekt met vlotte verhalen en je krijgt een boek om U tegen te zeggen. Vers van ’t Veld is niet alleen een keigoed kookboek, het is ook een leesboek. Inderdaad, in dit boek worden verhalen én recepten met elkaar afgewisseld en vertellen kwekers over hun passie voor hun producten: biobloem, bramen, mangalica (varkens), haverwortel, pompoenen, geitenkaas, wijn, spitskool, notenolie, saffraan, segrijnslakken, waterkers, oesters, kippen, grondwitlof, blauwe kaas, Blondes d’Aquitaine (koeien), crosnes, lam, berloumi (kaas), asperges, rabarber, mozzarella, venkel, ansjovis en oregano.

 

Vers van 't Veld

 

Topchef Broes Tavernier, van ’t Vijfde Seizoen in Aalter, geeft inspiratie om deze producten op een heerlijke en creatieve manier klaar te maken. Tien maanden lang trokken fotograaf Heikki Verdurme en journaliste Anges Goyvaerts de boer op. Ze luisterden naar de verhalen van kwekers en vroegen hoe zij zelf hun producten het liefst klaarmaken. Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter ging hiermee aan de slag en leverde verfijnde en inspirerende recepten.

 

Vers van 't Veld

 

Over de auteurs

Agnes Goyvaerts is journaliste. Haar restaurantbesprekingen als ‘Het Proefkonijn’ verschenen 20 jaar lang in De Morgen, naast reportages over lifestyle en human interest. Ze schreef meerdere boeken o.a. met Wim Liebaert (Het Goeie Leven), Benoit en Bernard Dewitte (Bij Benoit & Bernard) en Valentine Gatti (Eat Love Pizza) en ze heeft een 14-daagse food-column in Weekend Knack.

Heikki Verdurme is foodfotograaf en hobbykok. Zijn werk prijkt in tal van kookboeken (o.a. Graanmarkt 13, 69 Food & Wine Affairs, Het Sportkookboek) en tijdschriften (o.a. Nest).

 

Vers van 't Veld

 

Over Vers van ’t Veld

De gerechten van de hand van Broes Tavernier zijn meestal heel eenvoudig, maar daarom niet minder smakelijk. Een greep uit de recepten: ei met spinazie, witlofsoep, asperges à la flamande met ham, courgette met geitenkaas, gefrituurde berloumi,… Een constante: de bordjes zien eruit om op te eten en zijn heel naturel in beeld gebracht door Heikki. Less is more, da’s duidelijk.

Voor de achtergrondinformatie tekent Agnes Goyvaerts. Zo krijg je o.a. een blik achter de schermen bij Carl Adriansens die op zijn boerderij Hof Ter Meulen in Vlissegem mangalica-varkens kweekt, bij Elke Huysman die een carrière uitbouwt als slakkenhoedster en saffraankweekster en bij Els en Hans die In De Ark zich ontfermen over ex-batterijkippen. Stuk voor stuk vlotte verhalen van gedreven, passionele mensen.

 

Vers van 't Veld

 

Titel: Vers van ’t Veld is te koop in de boekhandel of online.
Auteurs: Heikki Verdurme, Agnes Goyvaerts & Broes Tavernier
Uitgeverij: Lannoo
Formaat: 270 mm x 220 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 240 pagina’s
Prijs: 24,99 euro
EAN: 9789401443920

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.398 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Heikki Verdurme, Agnes Goyvaerts & Broes Tavernier, Vers van ’t Veld

by Myriam Minne time to read: 2 min
0