Hap en Tap logo zonder streep
Messy Chef Jelle Beeckman, 't moe maar zo goed niet zijn 3

Messy Chef Jelle Beeckman, ’t moe maar zo goed niet zijn 3

16 mei 2022 | Kookboeken, Reviews

Het stond in de sterren geschreven dat er na zijn eerste boek Lekker Normaal Abnormaal Lekker in 2020 en zijn tweede boek Goei Eten in 2021 er in 2022 een nieuw boek zou verschijnen. Messy Chef Jelle is als het ware de Pieter Aspe van de kookboeken scene. Jaar na jaar een kwaliteitsvol kookboek op de markt gooien, Jelle Beeckman doet het. Deze keer met een boek dat luistert naar de naam ’t moe maar zo goed niet zijn 3.

Messy Chef Jelle Beeckman, 't moe maar zo goed niet zijn 3

Ook in dit 3de boek blijft hij trouw aan zijn filosofie: een kookboek voor iedereen die behoefte heeft aan een lekkere, comfortabele maaltijd tijdens een drukke werkweek. Alles kan, alles mag. Zijn gerechten hebben altijd een verhaal, een verhaal dat hij vertelt met de nodige dosis humor en zelfspot. Voor zijn recepten hoef je niet op safaritocht te gaan om de ingrediënten te vinden. Hij probeert in alles het evenwicht te zoeken. 

Messy Chef Jelle Beeckman, 't moe maar zo goed niet zijn 3

Het boek is ingedeeld in 4 hoofdstukken: vlees, veggie & sidedishes, vis en dessert, al zijn die 2 laatste hoofdstukken met 5 en 4 recepten niet in verhouding tot de eerste twee met respectievelijk 27 en 24 recepten. Maar wat maakt het uit, als zelfs een dessertmadam als ik plezier beleeft aan dit boek?

Messy Chef Jelle Beeckman, 't moe maar zo goed niet zijn 3

Toen ik het toegestuurd kreeg, (jawel, ik heb dit boek #gekregen, maar elk neergepend woord is wel oprecht en gemeend) en het in het kabinet van mijn tandarts voor de eerste keer inkeek, trok vooral het recept voor Jelles versie van de Kastart-saus mijn aandacht. Voor wie de Kastart-saus niet kent: dit is de lekkerste spaghettisaus van Gent en omstreken. Geen student in Gent die de Kastart en hun befaamde spaghetti in small, medium of large niet kent. Zelfs ik ken die en ik studeerde niet in Gent (maar wel in Brugge, ah jaaaaa! Vanwaar komt mijn liefde voor Club Brugge denk je?).

Messy Chef Jelle Beeckman, 't moe maar zo goed niet zijn 3

Ik was écht reuzebenieuwd of Jelle erin zou slagen om de Kastart-saus te benaderen en dus maakte ik de saus al. Is het écht Kastart-saus? Daarvoor zou ik de 2 sauzen naast elkaar moeten kunnen proeven, maar ik verzeker jullie: Jelles versies komt verdomd dicht in de buurt. Petje af daarvoor! Grappig detail: ik serveerde de saus en mijn man vroeg of ik Kastart-saus gekocht had. Dus niet alleen de smaak zit goed, het uitzicht ook! Hiervoor alleen al verdient dit boek ’t moe maar zo goed niet zijn 3 een plaatsje in je bibliotheek.

Maar er zijn uiteraard nog meer recepten die ik wil proberen: de vol-au-ventburger bijt in mijn teen, de lobster roll doet dat ook en de camembertkroketjes met geroosterde druiven, zonder de paprikasoep tikka masala met granaatappel te vergeten. Ook nu weer leverden fotograaf Bram Debaenst én foodstyliste Els Sirejacob topwerk, want elk gerecht ziet er mouthwatering uit.

Messy Chef Jelle Beeckman, 't moe maar zo goed niet zijn 3

Titel: ’t moe maar zo goed niet zijn 3 is te koop in de boekhandel en online
Auteur: Jelle Beeckman
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Formaat: 190 mm x 245 mm
Aantal pagina’s: 192
Prijs: 25,99 euro
ISBN: 9789463936910

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.549 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. karine

  Myriammeke, wanneer deel je de kastart dan eens met ons, je hebt me zeer benieuwd gemaakt. Kan het zijn dat je dit al eerder heb gemaakt?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Karine,
   Ik heb die inderdaad gemaakt zodat ik over het recept van Jelle kon oordelen.
   Het is niet de bedoeling dat ik die hier deel:
   1. Dat zou niet fair zijn tegenover Jelle. Dat recept is een van de USP’s van dit boek en ik zou niet willen dat Jelle door het delen van dit recept minder boeken verkoopt.
   2. Spaghettisaus is niet echt een recept waar Hap & Tap en tap voor staat.
   Dus sorryyyyyy!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Messy Chef Jelle Beeckman, ’t moe maar zo goed niet zijn 3

by Myriam Minne time to read: 2 min
2