Hap en Tap logo zonder streep
Verslag van een fijne verjaardag

Verslag van een fijne verjaardag!

9 mei 2022 | Hap & Tap op stap, Reviews

Vorige week zondag, op 1 mei, was het zover: toen ging ik met 10 gelukkige winnaars varen op de Oosterschelde om de 10de verjaardag van Hap & Tap te vieren. (Allez, ik vermoed toch dat ze gelukkig waren). Ik was dat in elk geval wel. Wat een fijne verjaardag werd me dat. Of ik het spannend vond om met 10 onbekenden erop uit te trekken? Ja en nee. Ik had er eigenlijk wel vertrouwen in dat het zou loslopen en dat deed het ook. Zet 10 man die dezelfde passie voor koken delen op een boot en het wordt leuk. Zorg dat die 10 man ook nog op tijd en stond eten en drinken krijgen en het wordt fantastisch.

Verslag van een fijne verjaardag

“Ik ben precies een kind aan de vooravond van Sinterklaas!”

Die winnaars had ik aangeduid met Wheel Of Names, een online tool die random namen uitkiest uit een Xcell lijst. Ik vond dat het meest fair. Er namen mensen deel die ik kende, maar ik wilde niemand bevoordelen. Het resultaat was dat er 10 onbekenden uit de bus kwamen: 8 dames en 2 heren, 8 Vlamingen en 2 Nederlanders, wat ik denk vrij representatief is voor mijn community. Rugklachten en een positieve coronatest kwamen last minute nog wat roet in het eten gooien, maar de vrijgekomen gaatjes werden snel terug opgevuld. Ik had een What’s app groepje aangemaakt en zoals Lot zo mooi schreef de dag voordien: “Ik ben precies een kind aan de vooravond van Sinterklaas!”

De zon scheen, het water was zo glad als een biljartlaken en de oesterkotter lag te glanzen in de haven van Yerseke. Zoals ik gezegd had: er was geen luxe aan boord, maar wel veel hartelijkheid. De 3 stuurlui Ben, zijn zoon Maxime en de vrolijke José van Portugese afkomst verwelkomden ons meteen met koffie en een Zeeuwse bolus. We maakten uitgebreid kennis en kozen al snel het ruime sop. (Als ik zeg ruime sop, dan is dat echt ruime sop, die Oosterschelde lijkt de zee wel).

Verslag van een fijne verjaardag

We waren amper aan het varen of een uit de kluiten gewassen mand oesters (holle en platte) werd bovengehaald. Met vaste hand en een smile tot achter zijn oren opende José de ene oester na de andere en die verdwenen al even snel in de monden van mijn gasten. Neen, niet in die van mij, ik lust geen oesters. Wat ik wel lust, dat zijn de bubbels die Schenk me schonk: Le Grand Noir Brut Réserve. Bij een verjaardag horen bubbels toch? Check mijn happy face op de foto.

“Aje moe piessen, moeje piessen”

Na ongeveer een uurtje varen kwamen we aan op de kop van de Vondelingsplaat waar we zeehondjes konden spotten. Het was laag water en de beestjes lagen lekker te zonnen. Een instant vakantiegevoel overviel me… Maar ook het gevoel dat ik moest plassen. Uiteraard is er geen toilet aan boord van zo’n oesterkotter, maar wel een grote plasemmer. Mijn buurvrouw aan boord Stefanie stelde me gerust: “Die emmer zit perfect, je kont past er perfect in. En aje moe piessen, moeje piessen.” Ze had gelijk. 😉

De koks van dienst hadden ondertussen mosselen op hun inductiekookplaat aan de kook gebracht: puur natuur, gewoon gegaard in water van de Oosterschelde. Voor alle duidelijkheid: het waren Deense hangcultuur mosselen, aangezien de Zeeuwse mosselen nog even op zich laten wachten. Het Oosterscheldemenu sluiten we af met Oosterscheldekreeft. Save the best for last, zegt!

Verslag van een fijne verjaardag

Ondertussen had stuurman Hans de oesterkotter gekeerd en even later varen we de haven van Yerseke terug binnen. Tijd voor een Hap & Tap dessertje. Ah ja, ik wilde mijn 10 gasten tenslotte wel even van mijn eigen “kookkunsten” laten proeven. Voor we afscheid namen, trakteerde ik deze 10 lucky ones ook nog op een giga goodiebag.

Merci Veronique, Julie, Max, Bie, Stefanie, Patrick, Lot, Karolin, Marie-José en Sandy dat jullie mijn verjaardag mee wilden vieren. En merci aan Elvea, Greenpan, Jules Destrooper, The Flavor Shop, Aubrion Chocolates, Anco, Soubry, Culinaire Ambiance, Meli, Fish Tales, Mill & Mortar, Schenk Benelux, Brugse Zot en Rob The Gourmet’s Market voor jullie gulle schenking in de goodiebag! Zin om deze fijne verjaardag nog eens te herbeleven? Check dan mijn highlight 10 jaar Hap en Tap op mijn Instagram account.

Verslag van een fijne verjaardag

Heb je na het lezen van deze blog ook zin gekregen om eens mee te varen met zo’n oesterkotter? Zoek dan een toffe bende bijeen en contacteer Ben van Mosselapero. Normaal doet de lieve man dat niet, maar misschien kan je hem overtuigen.

Heb je na het lezen van deze blog ook zin gekregen om mij eens te ontmoeten? Dat kan. Ik mag nl. op 24 mei 10 personen meenemen om te gaan dineren in de nieuwe Wok Dynasty in Lochristi. Wil je in aanmerking komen om mee te gaan, reageer dan op de blog hieronder, of op de post van vandaag op mijn Facebook pagina of op mijn Instagram account. Deelnemen kan tot 10 mei. Op 11 mei zal ik de 10 winnaars bekendmaken. (Drie keer deelnemen, onder de blog, op Facebook en op Instagram kan ook om je winstkansen te verhogen). Succes! (PS er zal wel geen goodiebag zijn. 😉)

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.585 andere abonnees

ARCHIEF

18 Reacties

 1. Ann Dewaele

  Ik ga graag mee met jou naar de nieuwe wok dynasty
  Groetjes
  Ann Dewaele

  Antwoord
 2. Greet Wolfvelde

  Zag er een leuke dag uit! Wou dat ik erbij was. Misschien lukt het me een volgende keer.😄

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Betekent dat dat je wil deelnemen aan mijn giveaway voor de Wok Dynasty of niet? Natuurlijk moet je je wel op 24 mei ’s avonds kunnen vrijmaken.

   Antwoord
   • Greet Wolfvelde

    Zou ik wel leuk vinden!🤗

    Antwoord
 3. Liesbeth Buyse

  Chance dak nie mee was, ik piesse om de tien minuten 😜 waag mn kans voor de Wok want weet dat er daar veel toiletten zijn 🙌

  Antwoord
 4. Marieke Vanderghote

  Jaaaaaa! Gezellig! 🙂

  Antwoord
 5. Irene Verwoerd

  Ik heb deze website net ontdekt, maar ben er nu al verslaafd aan. Heb al veel gerechten gemaakt als hobbykok! Het lijkt mij erg leuk om van gedachten over eten tijdens een diner te wisselen!

  Groetjes Irene

  Antwoord
 6. sandra de landtsheer

  Lochristi is the place to be for great food & you know it 🙂 Ik wilheel graag mijn kans wel wagen voor dat tentje met zo een food passionate als jij. Fingers crossed 🙂

  Antwoord
 7. rita

  leuk dat je zo de verjaardag viert ,zag er tof uit

  Antwoord
 8. Sonja De Backer

  Hallo,

  Ik volg u al een poosje, Superdame met een blog om U tegen te zeggen!!!
  Ja, ik wil er heel graag bij zijn op 24 mei!

  Groetjes,
  Sonja.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Verslag van een fijne verjaardag!

by Myriam Minne time to read: 3 min
18