Hap en Tap logo zonder streep
Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

9 mei 2016 | Kookboeken, Reviews

We hebben al van de eerste lentezon mogen proeven en dat smaakt naar meer: de winterkleren hebben definitief plaats geruimd voor sandalen, bermuda’s, shorts, topjes, zomerjurkjes en de bikini. Alleen… die benen zijn nog melkwit… Niets dat een likje zelfbruinende bodylotion niet kan verhelpen. Nog een paar vetrolletjes die je liever kwijt dan rijk bent? Dan is het nieuwe boek van Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer jouw must-have!

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

Ik ben fan van deze dieetgoeroe. Het fijne aan haar aanpak, vind ik, is dat ze niks schrapt. Brood? Dat mag! Rijst? Waarom niet. Varkensvlees? Absoluut! En ga zo nog maar even door. Zaken die door andere dieetgoeroe’s zonder pardon als verboden bestempeld worden, mogen van haar wel… mits een kleine kunstgreep. Bovendien zijn al haar recepten wetenschappelijk onderbouwd en goedgekeurd door het excellentiecentrum Food2Know van de universiteiten van Gent, Antwerpen en Brussel. Thumbs up!

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

 

Tijdens de voorstelling van dit boek proefde ik haar sushi. In tegenstelling tot wat je zou denken, is sushi niet supergezond. Dat komt door de witte rijst die amper voedingsstoffen bevat, maar wel veel calorieën. Lien Willaert lost dit simpel op: ze vervangt de helft van de rijst door rammenas. Je ziet en proeft het verschil niet! Lien, you’re my kinda girl!

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

 

Na een intro waarin enkele kneepjes uitgelegd worden om het leven lichter en lekkerder te maken, volgen 7 smakelijke hoofdstukken: Bijgerechten, Ontbijt, Vis, Veggie, Vlees en gevogelte, Dessert en tot slot een Texmex-feest. In dit zomerboek vind je veel invloeden van de reizen die Lien en Jan maakten naar exotische bestemmingen: Mexico en Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Maar no worries, de recepten zijn ‘vervlaamst’ zodat alles heel gemakkelijk thuis kan worden gemaakt met ingrediënten uit de (grotere) supermarkt.

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

 

Trouwens, ook als je niet op dieet bent of hoeft (zoals ik, ik ben gelukkig gezegend met ‘goeie genen’), dan nog spreekt dit boek enorm aan. Zeg nu zelf, wie heeft er nu geen zin in een kreeftje met tequilaboter of gemarineerde en licht gerookte chateaubriand op de barbecue? Bovendien zijn de foto’s van de hand van Tom Swalens mouthwatering. Het is precies of je mee aanschuift bij Lien en Jan tijdens hun picknick op het strand of barbecue feestje in hun tuin.

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

 

Na het Gezond Gulzig Herfst-Winter boek is ook deze Lente-Zomer editie terug een schot in de roos. We zijn al benieuwd naar haar 8ste boek, want Lien is goed op dreef. Of zoals echtgenoot Jan Verheyen het laconiek verwoordde tijdens de persvoorstelling: “Straks heeft Lien meer boeken dan ik films!”. Wat ons betreft, mag ze nog even doorgaan op haar elan. Topboek!

Titel: Gezond Gulzig met Lien Lente-Zomer, lichte recepten voor zonnige dagen
Auteur: Lien Willaert
Uitgeverij: Borgerhoffs & Lamberigts
Formaat: 190 x 270 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 192
Prijs: 24,95 euro
ISBN: 9789089316110

 

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Lien Willaert, Gezond Gulzig Lente-Zomer

by Myriam Minne time to read: 2 min
0