Hap en Tap logo zonder streep
Manon Van Aerschot, Lekker simpel

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

27 mei 2024 | Kookboeken, Reviews

Ik ken Manon Van Aerschot al superlang. Deze selfmade woman heeft met veel doorzettingsvermogen zichzelf een weg gebaand in het Vlaamse foodlandschap met een job als culinair journaliste als grote kers op de figuurlijke taart. Ondertussen staan er ook al 3 boeken op haar palmares: Alle Dagen Feest en Alle Dagen Vakantie. Daar komt nu een derde pareltje bij: Lekker simpel, sneller dan take-away.

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

Manon was aan het stralen op de boekvoorstelling. Met een prachtige bolle buik (binnenkort komt er ook een échte baby aan!) glunderde ze toen ze de uitleg deed over Lekker simpel. De beste test of de vlag de lading dekt, was toen ze haar man (volgens haar heeft die twee linkerhanden in de keuken) vroeg om een recept eruit klaar te maken. Toen hij haar trots een half uur later het gerecht voorzette én dat ook helemaal smaakte zoals het hoorde, wist ze dat ze in haar opzet geslaagd was. Als zelfs haar “liefje” Tarik dat kan, dan kan iedereen het.

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

Dat is inderdaad het opzet van het boek: een lekkere maaltijd op tafel toveren in minder tijd dan dat je takeaway bestelt. Toch wel een uitdaging, maar deze Vlaamse Donna Hay slaagt met grootste onderscheiding! Het boek is een must-have voor iedereen die houdt van lekker eten zonder gedoe. Het boek is opgedeeld in 8 hoofdstukken: hapjes, soep, salades, uit één pan, uit de oven, klassiekers met een twist, lekker werelds en zoet. Eenvoud in de keuken hoeft verre van saai te zijn. De ingrediënten zijn alledaags en gemakkelijk verkrijgbaar, maar de combinaties en smaakexplosies zijn allesbehalve alledaags. Het boek is een ode aan het culinaire minimalisme, zonder in te boeten aan smaak en verfijning.

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

Oordeel zelf maar: dip van gebakken ricotta met gekaramelliseerde kruidige ui en pitadriehoekjes, wortelsoep met kokos, gember, kurkuma en geroosterde pinda’s, roerbak van rookworst, pompoen, appel, spruitjes, spekjes, krieltjes en mosterd, Thaise hotdogs met kippenworstjes, koolsla en pindasaus, crumble van frambozen en blauwe bessen met havermout-amandelkorst en limoenroom,… dat zijn allesbehalve alledaagse recepten, toch? Elk recept is voorzien van een duidelijke stap-voor-stap uitleg, vergezeld van prachtige foto’s die het water in de mond doen lopen.

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

Titel: Lekker simpel is te koop in de boekhandel en online
Auteur: Manon Van Aerschot
Uitgeverij: Pelckmans
Formaat: 190 mm x 240 mm
Aantal pagina’s: 166
Prijs: 27 euro
ISBN: 978-94-6310-615-3

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.551 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Manon Van Aerschot, Lekker simpel

by Myriam Minne time to read: 2 min
0