Hap en Tap logo zonder streep
Bart de Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten

Bart De Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten

18 mrt 2019 | Events, Food, glorious food!, Reviews

Er zijn uitnodigingen en Uitnodigingen. Wanneer je een invite krijgt voor een 2** restaurant, dan  weet je dat dit er eentje is van de laatste soort: een Uitnodiging met hoofdletter U. Reden van het sjieke samenzijn: de nieuwe verpakkingen van de Elvea tomaten. Sinds 1 januari 2019 bevatten die meer informatie, op 100% transparante wijze. Er valt immers niks te verbergen: de tomaten van Elvea zijn 100% natuurlijk en dat is NIET nieuw. Dat is al sinds 1885 zo. Het zijn dan wel ‘conserven’, ze bevatten geen conserveringsmiddelen, zoals velen fout denken. Een reden om Bart De Pooter van De Pastorale in Reet aan de slag te laten gaan met het pure product.

 

Bart de Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten

 

Nu zou ik in het lang en breed kunnen vertellen wat Bart kookte en jullie in geuren en kleuren kunnen laten watertanden, maar ik heb beslist om dat niet te doen. Ik beperk me graag tot het delen van het menu:

Aperitief (geklaard tomatensap) + Fingerfood
***
Gerookte makreel met passata
tomatenwater, gerookte avocado, amaranth, kiwi, dille
***
Koolvis getrokken in polpa
peterseliewortel, zongedroogde tomaten, quinoa
***
Virtuele tomaat

 

Bart de Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten

 

Waarom ik verkies om hier niet over uit te weiden? Jullie hebben hier eigenlijk geen boodschap aan, want 1. jullie kunnen deze gerechten toch niet gaan proeven in De Pastorale, aangezien die exclusief gecreëerd werden voor de persavond in een selecte kring. En 2. ik vind dat er belangrijker dingen te vertellen zijn. Lees dus vooral verder.

 

100% Italiaans

Zoals sommigen onder jullie waarschijnlijk weten, is Elvea een klant van mij: ik beheer de social media van het Italiaanse tomatenmerk. Laat daar nu met de regelmaat van de klok het verwijt verschijnen dat de tomaten uit China zouden komen. Wel, daar is dus niks van aan. Pure fabeltjes! Elvea staat al sinds 1885 voor EL van Luigi VE van Vitelli en A van Angri, waar de tomaten vandaan komen. Dat was toen zo en is nog steeds zo.

 

Bart de Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten

 

Niet de goedkoopste, wel de beste

Nog zo’n verwijt dat al eens durft opduiken, is dat er een prijsverschil is met de witte producten. Dat klopt dan weer wel. Voor een stuk toch. Maar daar is een goede reden voor. Allereerst is er een duidelijk kwaliteitsverschil. Weet dat bvb. Elvea Passata vervaardigd wordt zonder toevoeging van tomatenconcentraat en water. Wat je proeft is pure tomaat vervaardigd op het moment van de oogst in augustus. De meeste Elvea producten worden enkel en alleen vervaardigd op het hoogtepunt van de oogst en worden binnen de 24 uur verwerkt: vandaag geoogst is morgen ingeblikt waardoor alle vitamines, mineralen en smaak behouden blijven. Bovendien worden enkel en alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen zoals bvb. gemodificeerd zetmeel. Dankzij de stralende Italiaanse zon en de rijke ondergrond verkrijgen de tomaten een ongeëvenaarde smaak. En dat proef je.

 

100% natuurlijk

Alle Elvea-producten zijn volledig vrij van bewaarmiddelen, kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen en GMO’s. Bovendien is het gamma gluten-en lactosevrij en vegan-friendly.

 

Meer weten?
Klik hier. Recepten met Elvea? Klik hier.

 

Bedankt Yapado voor de Uitnodiging!
Bedankt Annelies voor de foto van Bart De Pooter.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.393 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

1 Reactie

  1. Martine Walckiers

    Ik wist helemaal niet dat Elvea volledig natuurlijk is! Heel positief!! Bedankt om dit met ons te delen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Bart De Pooter van De Pastorale** kookt met Elvea tomaten

by Myriam Minne time to read: 2 min
1